ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αυτός είναι ο καλύτερος ντράμερ όλων των εποχών - Τι ψήφισε το κοινό

Αυτός είναι ο καλύτερος ντράμερ όλων των εποχών - Τι ψήφισε το κοινό
Pexels

Το έγκυρο μουσικό περιοδικό Consequence ανακοίνωσε τους 100 καλύτερους ντράμερ όλων των εποχών.

Οι αναγνώστες του μουσικού περιοδικού Consequence ψήφισαν για τον καλύτερο ντράμερ που έχει περάσει από την ιστορία της μουσικής σε μία δημοσκόπηση με την ονομασία Drum Week.

Οι αναγνώστες αποφάσισαν πως ο καλύτερος ντράμερ όλων των εποχών δεν προέρχεται από κάποια τζαζ μπάντα αλλά από τους Led Zeppelin και δεν είναι άλλος από τον Τζον Μπόναμ ή Bonzo όπως ήταν το παρατσούκλι του.

Κανείς δεν έπιανε το groove καλύτερα από τον Bonzo. Η ικανότητά του να ανακαλύπτει και να τραβάει το ρυθμό στα άκρα μπορεί να σας κάνει να θέλετε να πηδάτε πάνω-κάτω ή σχεδόν να πέσετε προς τα πίσω ενώ τον ακούτε.

Μπορεί να μην ήταν o πιο τεχνικός ντράμερ που υπήρξε ποτέ αλλά σίγουρα ήταν ο άνθρωπος που ήξερε καλά τι χρειάζεται ένα κομμάτι για να γίνει τεράστιο και βαρύ.

«Ο Bonzo τα είχε όλα, περπατώντας με κάποιο τρόπο τη λεπτή γραμμή μεταξύ της φινέτσας και της δύναμης, μεταξύ απλού και σύνθετου. Και πάντα έκανε το τραγούδι groove πάνω από όλα.» αναφέρει ο Mike Portnoy των progressive rock ηρώων, Dream Theater.

Τι θα ήταν οι Led Zeppelin χωρίς τον John Bonham; Ήταν πρωτοπόρος, ένας προικισμένος ντράμερ και μία μουσική ιδιοφυΐα. Παίξτε για άλλη μια φορά το "Kashmir" στο στερεοφωνικό σας και θα καταλάβετε την αξία του.

Με πληροφορίες από: 100 Best Drummers of All Time