ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ποια διάσημη ηθοποιός του Χόλιγουντ «κατασκόπευε» τη Τζέιν Φόντα

H Jane Fonda, στο Λος Άντζελες, 2023

Invision

Η Κάθριν Χέπμπορν ήταν η γυναίκα που κέρδισε τέσσερα βραβεία Όσκαρ υποκριτικής, ένα γνήσιο σύμβολο της «Χρυσής Εποχής» του Χόλιγουντ, και άνετα ανάμεσα στις πιο προικισμένες ερμηνεύτριες που κόσμησαν ποτέ την μεγάλη οθόνη.

Η Χέπμπορν ήταν γνωστή για την περιφρόνησή της για τη δημοσιότητα και τα φώτα της διασημότητα καθώς της άρεσε να απομονώνεται από τον κόσμο και τους συναδέλφους της.

Όταν ξεκίνησε η παραγωγή της ταινίας On Golden Pond , η Τζέιν Φόντα είχε ήδη δύο δικά της Όσκαρ. Είχε αγοράσει τα δικαιώματα της ταινίας για το έργο του Έρνεστ Τόμπσον, ώστε αυτή και ο πατέρας της να υποδυθούν τον πατέρα και την κόρη στην πρώτη τους ταινία μαζί, η οποία αποδείχθηκε ότι ήταν η τελευταία που έκαναν πριν το θάνατο του Χέντρι Φόντα.

Η Χέπμπορν ήταν σκληρή στα γυρίσματα και όταν έμαθε ότι υπήρχε μια σκηνή όπου ο χαρακτήρας της Φόντα βουτάει μέσα στο νερό με μία δύσκολη βουτιά, ζήτησε να μάθει αν σχεδίαζε να το κάνει μόνη της ή με κασκαντέρ.

«Με κοίταξε και με ρώτησε: "Θα μάθεις να κάνεις το backflip;" είπε η Φόντα στην Όπρα Γουίνφρι. Και δεν είχα σκοπό να μάθω να κάνω το backflip. Φοβάμαι να πάω προς τα πίσω και μισώ το κρύο νερό. Αλλά τι θα έλεγα; Όχι; Έτσι είπα, "Φυσικά"».

Η Φόντα ήξερε ότι θα έπρεπε να ανεχτεί την μεγάλη σταρ και να πάει με τα νερά της, γι' αυτό έκανε εξάσκηση κατά τη διάρκεια του διαλείμματος για να εξασφαλίσει ότι θα μπορούσε να τα καταφέρει. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο λόγος της θα ήταν αρκετός, αλλά η Χέπμπορν ήθελε να είναι σίγουρη και άρχισε να κρύβεται στους θάμνους και να κατασκοπεύει την Φόντα για να εγγυηθεί ότι η συμπρωταγωνίστριά της την υπάκουσε.

«Τις μέρες που δεν είχα γύρισμα, εξασκούσα τη βουτιά μου», εξήγησε η Φόντα. «Και η Κάθριν κρυβόταν στους θάμνους στην ακτή και με παρακολουθούσε - νόμιζε πως δεν την είχα πάρει χαμπάρι. Μια μέρα, επιτέλους έκανα ένα backflip! Ήμουν καλυμμένη με μώλωπες και σύρθηκα στην ακτή. Και στεκόταν εκεί. "Μου αρέσει η επιμονή σου", είπε. "Σε παρακολουθώ κάθε μέρα. Ξέρεις, πρέπει να νικήσεις τους φόβους σου. Διαφορετικά, θα έχεις πρόβλημα στο επάγγελμα μας"».

Ήταν μια δοκιμή για την φιλία τους περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, με τη Χέπμπορν να βλέπει αν η Φόντα άξιζε τον σεβασμό και την φιλία της. Όπως αποδείχθηκε θα είχαν για καιρό μία σχέση φιλίας πέρα από τις ταινίες και τα γυρίσματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης