ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι Radiohead κάνουν ξανά πρόβες μετά από πολύ καιρό - Τι ετοιμάζουν

Οι Radiohead κάνουν ξανά πρόβες μετά από πολύ καιρό - Τι ετοιμάζουν

O Thom Yorke των Radiohead.

AP

Έχουν περάσει έξι χρόνια από την τελευταία φορά που οι Radiohead έδωσαν συναυλία καθώς τα μέλη της μπάντας απασχολούνται με διαφορετικά παράλληλα πρότζεκτ.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια ενός Q&A στο Hay Festival Querétaro την Κυριακή, ο μπασίστας Colin Greenwood αποκάλυψε ότι τα μέλη των Radiohead συναντήθηκαν πρόσφατα για να παίξουν μουσική και πάλι.

«Κάναμε μερικές πρόβες πριν από περίπου δύο μήνες στο Λονδίνο, μόνο για να παίξουμε τα παλιά τραγούδια», εξήγησε ο Greenwood. «Και ήταν πραγματικά διασκεδαστικό, περάσαμε πολύ καλά».

Ο Greenwood προειδοποίησε ότι το συγκρότημα δεν έχει επίσημα σχέδια για κάποια κυκλοφορία. «Εξακολουθούμε να υπάρχουμε σαν μπάντα, απλά πρέπει να κάνουμε έναν σχεδιασμό και να περάσουμε λίγο χρόνο μαζί εκ των προτέρων», συνέχισε ο μουσικός.

Προς το παρόν, ο Greenwood θα περάσει τους επόμενους μήνες περιοδεύοντας ως μέλος των Nick Cave & The Bad Seeds, αντικαθιστώντας τον μπασίστα Martyn Casey. Επίσης, πρόκειται να δημοσιεύσει ένα φωτογραφικό άλμπουμ που θα καταγράφει τη 14χρονη περίοδο των Radiohead μεταξύ 2003 και 2016.

Εν τω μεταξύ, ο frontman των Radiohead Thom Yorke και ο κιθαρίστας Jonny Greenwood ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν το τελευταίο τους άλμπουμ ως The Smile, Cutouts, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 4 Οκτωβρίου. Οι The Smile πρόκειται επίσης να ξεκινήσουν μια σπάνια σόλο περιοδεία αργότερα φέτος.

Ο κιθαρίστας Ed O'Brien λέγεται ότι εργάζεται σε ένα νέο σόλο άλμπουμ.