ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

H πρώτη σκηνή της ταινίας με την Αντζελίνα Τζολί ως Μαρία Κάλλας

Σκηνή από την ταινία «Maria».

Fremantle Komplizen Film Fabula The Apartment Pictures

Έρχεται σε λίγο καιρό η παγκόσμια πρεμιέρα της βιογραφικής ταινίας «Maria» στο Φεστιβάλ Βενετίας 2024, αφιερωμένη στην Μαρία Κάλλας, την οποία υποδύεται η Αντζελίνα Τζολί. Τώρα έχουμε μια πρώτη κανονική σκηνή από το φιλμ του Πάμπλο Λαρέν.

Το πρώτο απόσπασμα της βιογραφικής ταινίας που σίγουρα θα συζητηθεί δίνει μια γεύση από την ερμηνεία της Τζολί στο ρόλο της κορυφαίας Ελληνίδας υψίφωνου. Ο Λαρέν για τρίτη φορά σκηνοθετεί ένα μοναδικό πορτραίτο μιας ακόμη ισχυρής γυναικείας παρουσίας στη μεγάλη οθόνη, φτιάχνοντας έτσι μια τριλογία μετά τα «Jackie» (2016) με την Νάταλι Πόρτμαν ως Τζάκι Κένεντι και το «Spencer» (2021) με την Κρίστεν Στούαρτ ως Πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Η παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας «Maria» στο πλαίσιο του 81ου Φεστιβάλ Βενετίας, θα γίνει στις 29 Αυγούστου και αποτελεί ένδειξη ότι οδεύει προς ολοταχώς για τα Όσκαρ του 2025.

Το Netflix πήρε τα δικαιώματα της ταινίας για την ζωή της Μαρία Κάλλας, αλλά μόνο για τις ΗΠΑ προς το παρόν. Ωστόσο αυτή αποτελεί την δεύτερη ταινία του Λαρέν που αποκτά το Netflix μετά το περσινό «El Conde» που ήταν υποψήφιο για καλύτερη φωτογραφία στα περσινά Oscars.

Μεγάλο μέρος των γυρισμάτων της ταινίας της Κάλλας έλαβε χώρα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα σε διάφορες τοποθεσίες της Ηλείας.

Στο cast της ταινίας συμπεριλαμβάνεται η Valeria Golino (The Morning Show, Portrait of a Lady on Fire), που θα υποδυθεί την Υακίνθη (Τζάκι) αδερφή της Μαρίας Κάλλας. Επίσης θα συμμετέχουν οι: Pierfrancesco Favino (The Hummingbird), Alba Rohrwacher (La Chimera), Haluk Bilginer (Winter Sleep), και ο Kodi Smit-McPhee (The Power of the Dog).

Το σενάριο της ταινίας υπογράφει ο Στίβεν Νάιτ, δημιουργός της σειράς Peaky Blinders. Το σενάριο της ταινίας θα βασίζεται σε αληθινές μαρτυρίες για τη ζωή της Κάλλας, και θα δείχνει διάφορες πλευρές της, όμορφης αλλά και τραγικής ιστορίας της μεγαλύτερης ερμηνεύτριας που γνώρισε ποτέ η όπερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης