ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι Foo Fighters υποστηρίζουν Καμάλα Χάρις αφού ο Τραμπ χρησιμοποίησε το «My Hero»

O Dave Grohl (αριστερά) και ο Donald Trump.

Instagram

Αφού ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ έπαιξε το κομμάτι των Foo Fighters «My Hero» στη σκηνή κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής συγκέντρωσης στην Αριζόνα, το συγκρότημα του Dave Grohl ενέκρινε επίσημα την Kamala Harris. Ο Τραμπ έπαιξε το κομμάτι προσκαλώντας τον Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ στη σκηνή.

Τις ημέρες που ακολούθησαν το προεκλογικό ράλι της Αριζόνα στις 23 Αυγούστου, οι Foo Fighters επιβεβαίωσαν πολλές φορές ότι δεν είχαν χορηγήσει άδεια στην εκστρατεία Τραμπ να χρησιμοποιήσει το τραγούδι του 1998 «My Hero» με οποιαδήποτε ιδιότητα. Ένας εκπρόσωπος του συγκροτήματος ανακοίνωσε:

«Δεν ζητήθηκε άδεια από τους Foo Fighters, και αν τους ζητήθηκε, δεν θα την είχαν δώσει».

Ο Στίβεν Τσουνγκ, εκπρόσωπος της εκστρατείας του Τραμπ, είπε στο The Hill, μέσω email, ότι η καμπάνια «έχει άδεια να παίξει το τραγούδι».

Οι Foo Fighters δεν έχουν απαντήσει σε αυτούς τους ισχυρισμούς.

Χρησιμοποιώντας το κομμάτι των Foo Fighters, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος ουσιαστικά ανάγκασε το συγκρότημα να υποστηρίξει την Καμάλα Χάρις.

Όχι μόνο έχουν ανακοινώσει την υποστήριξή τους στην Χάρις, αλλά οι Foo Fighters επιβεβαίωσαν επίσης ότι θα δωρίσουν όλα τα δικαιώματα από το τραγούδι στην εκστρατεία των Δημοκρατικών, κάτι που θα μπορούσε πιθανότατα να οδηγήσει σε ανανεωμένη δημοτικότητα του «My Hero».

Σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τραμπ δέχεται πυρά για τις μουσικές του επιλογές ή σχέσεις. Πρόσφατα, το κτήμα του Issac Hayes απείλησε να μηνύσει την εκστρατεία για την επανειλημμένη χρήση της σύνθεσής του, «Hold On, I’m Coming».

Η Beyoncé απείλησε επίσης με νομικές ενέργειες κατά της εκστρατείας του Τραμπ νωρίτερα αυτό το μήνα, αφού δημοσίευσαν ένα βίντεο χρησιμοποιώντας το κομμάτι της «Freedom», το οποίο έκτοτε αφαιρέθηκε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης