ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Κέιτ Μπλάνσετ επιστρέφει στη σκηνή μετά από έξι χρόνια

Η Κέιτ Μπλάνσετ ποζάρει στους φωτογράφους κατά την άφιξή της στην πρεμιέρα της ταινίας «The Apprentice» στο 77ο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου, Κάννες, νότια Γαλλία, Δευτέρα 20 Μαΐου 2024. 

2024 Invision

Η ηθοποιός Κέιτ Μπλάνσετ πρόκειται να επιστρέψει στo θέατρο για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια, με έναν ρόλο στο έργο του Άντον Τσέχοφ, Ο Γλάρος.

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός θα υποδυθεί την Arkadina στη νέα προσαρμογή, στην οποία θα πρωταγωνιστήσει και ο ηθοποιός Tom Burke.

Η παράσταση θα παίζεται στο Barbican Theatre του Λονδίνου για έξι εβδομάδες από τον Φεβρουάριο.

Ο σκηνοθέτης Thomas Ostermeier περιέγραψε τη Blanchett ως μία μοναδική καλλιτέχνιδα που βγαίνει κάθε εκατό χρόνια.

Η νέα προσαρμογή θα σηματοδοτήσει μια επανένωση για την Μπλάνσετ και τον Burke, οι οποίοι πρόσφατα ολοκλήρωσαν τα γυρίσματα για την επερχόμενη ταινία του Steven Soderbergh, Black Bag.

Ο Ostermeier είπε στο BBC News: «Γνωρίζω και θαυμάζω την Κέιτ πολλά χρόνια και το να τη βλέπω στη σκηνή είναι πάντα προνόμιο.

«Είμαι ενθουσιασμένος που θα κάνουμε την πρώτη μας καλλιτεχνική συνεργασία με αυτή την παραγωγή του Γλάρου στο Barbican και που το Λονδίνο θα βιώσει αυτή τη μοναδική ηθοποιό σε έναν από τους σπουδαιότερους θεατρικούς ρόλους της παγκόσμιας λογοτεχνίας».

«Είμαι επίσης πολύ χαρούμενος που σφυρηλατώ μια νέα καλλιτεχνική σχέση με τον Tom Burke, ο οποίος θα παίξει το ρόλο του Trigorin».

Μια άλλη παραγωγή του Γλάρου, με πρωταγωνίστρια την ηθοποιό του Game of Thrones Emilia Clarke, έπαιξε στο Λονδίνο πριν από δύο χρόνια.

Η παραγωγή του Γλάρου θα γίνει από τον Γουέσεξ Γκρόουβ, την ίδια ομάδα πίσω από την παραγωγή του Οστερμάιερ του An Enemy of the People, στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Ματ Σμιθ νωρίτερα φέτος.

Η Μπλάνσετ εμφανίστηκε για τελευταία φορά στη σκηνή του Barbican το 2012 με την παράσταση, Big and Small.

Ο τελευταίος της θεατρικός ρόλος συνολικά, ωστόσο, ήταν λίγο πριν την πανδημία του Covid, σε μια παραγωγή του 2019.

Με πληροφορίες από: Cate Blanchett to return to stage after six years

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης