ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Ντόναλντ Τραμπ υπονοεί ψευδώς ότι η Τέιλορ Σουίφτ τον υποστηρίζει

Η Τέιλορ Σουίφτ εμφανίζεται στο Στάδιο Γουέμπλεϊ ως μέρος της περιοδείας της Eras την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024 

Invision

Ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται να υπονόησε ψευδώς ότι έχει την υποστήριξη της Τέιλορ Σουίφτ, δημοσιεύοντας ψεύτικες εικόνες στα social media της τραγουδίστριας και των θαυμαστών της που τον υποστηρίζουν.

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ ανήρτησε το μήνυμα «Δέχομαι!» παράλληλα με τις εικόνες, οι οποίες ελήφθησαν από άλλους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πολλά φαίνεται να έχουν δημιουργηθεί με χρήση τεχνητής νοημοσύνης.

Η ανάρτηση προκάλεσε αντιδράσεις στους θαυμαστές της Σουίφτ, γνωστούς ως Swifties, οι οποίοι κατηγόρησαν τον Τραμπ για διάδοση παραπληροφόρησης.

Η Σουίφτ δεν υποστήριξε κανέναν υποψήφιο στις εκλογές του 2024, αλλά στήριξε τους Δημοκρατικούς το 2020 και επέκρινε τον Τραμπ όσο ήταν πρόεδρος.

Μία από τις φωτογραφίες που κοινοποίησε ο Τραμπ απεικόνιζε θαυμαστές της Σουίφτ φορώντας μπλουζάκια που έγραφαν: «Σουίφτι για τον Τραμπ».

Η ανάρτηση φαινόταν να έχει μια ετικέτα «σάτιρας» με τίτλο που έγραφε: «Οι Σουίφτις στρέφονται στον Τραμπ αφού το ISIS σταμάτησε τη συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ».

Η Σουίφτ ακύρωσε πρόσφατα τρεις συναυλίες στη Βιέννη μετά από μια πιθανή απειλή για τρομοκρατική επίθεση. Η αστυνομία συνέλαβε δύο άτομα ως ύποπτα ότι σχεδίαζαν επιθέσεις εμπνευσμένες από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Μια άλλη φωτογραφία που δημοσιεύτηκε ξανά μιμείται μια αφίσα στρατολόγησης του αμερικανικού στρατού του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, η οποία αντικατέστησε το πρόσωπο του θείου Σαμ με αυτό της Σουίφτ και έγραφε: «Η Τέιλορ θέλει να ψηφίσεις τον Ντόναλντ Τραμπ».

Η Σουίφτ υποστήριξε το Δημοκρατικό Κόμμα στις εκλογές του 2020 και επέκρινε τον Τραμπ κατά τις πανεθνικές διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από την αστυνομία.

«Αφού άναψες τις φωτιές της λευκής υπεροχής και του ρατσισμού σε όλη την προεδρία σου, έχεις το θράσος να προσποιηθείς την ηθική σου ανωτερότητα;», έγραψε στο Twitter/X. «Θα σας πετάξουμε έξω τον Νοέμβριο».

Νωρίτερα φέτος, το BBC ανακάλυψε δεκάδες deepfakes που απεικονίζουν μαύρους ανθρώπους να υποστηρίζουν τον Τραμπ. Δεν υπήρχαν στοιχεία που να συνδέουν τις εικόνες με την εκστρατεία του Τραμπ.

Με πληροφορίες από: Trump falsely implies Taylor Swift endorses him

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης