ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το διάσημο καπέλο του Ιντιάνα Τζόουνς πωλείται για αστρονομικό ποσό

Σκηνή από την ταινία Indiana Jones: The Temple Of Doom.

Lucasfilm Ltd./Paramount Pictures

Το καπέλο που φορούσε ο ηθοποιός Χάρισον Φορντ στη δεύτερη ταινία του franchise ταινιών του Ιντιάνα Τζόουνς πουλήθηκε για σχεδόν μισό εκατομμύριο λίρες σε δημοπρασία.

Το καφέ καπέλο fedora - ειδικά κατασκευασμένο για την ταινία Temple of Doom - έφτασε τα 630.000 δολάρια (487.000 £) στο Λος Άντζελες την Πέμπτη.

Άλλα αντικείμενα από κινηματογραφικά αναμνηστικά πωλήθηκαν ταυτόχρονα στη ίδια δημοπρασία, συμπεριλαμβανομένων σκηνικών από τις παραγωγές του Star Wars, του Harry Potter και του James Bond.

Ο Ιντιάνα Τζόουνς, ένας ιδιότροπος αρχαιολόγος, εμφανίζεται με το καπέλο νωρίς στην ταινία.

Κατά τη διάρκεια της σκηνής, επιβιβάζεται σε ένα αεροπλάνο με την τραγουδίστρια του νυχτερινού κέντρου Wilhelmina "Willie" Scott, την οποία υποδύεται η Kate Capshaw, και τον 12χρονο φίλο του Short Round, τον οποίο υποδύεται ο Ke Huy Quan, ενώ δραπετεύει από τα νύχια μιας κινεζικής εγκληματικής συμμορίας.

Μετά την δολιοφθορά της πτήσης από τον πιλότο, το τρίο χρησιμοποιεί μια σχεδία για να πέσει από το αεροπλάνο, πριν γλιστρήσει στην πλαγιά ενός βουνού.

Ο οίκος δημοπρασιών είπε ότι το καπέλο χρησιμοποιήθηκε επίσης κατά τη διάρκεια πρόσθετων φωτογραφιών στις εγκαταστάσεις οπτικών εφέ του παραγωγού George Lucas.

Το καπέλο φορέθηκε επίσης από το κασκαντέρ του Φορντ στην ταινία του 1984, Ντιν Φεραντίνι, και πουλήθηκε μαζί με αδημοσίευτες στο παρελθόν φωτογραφίες του κασκαντέρ που φορούσε το καπέλο.

Ο Φεραντίνι πέθανε πέρυσι. Το καπέλο προήλθε από την προσωπική του συλλογή.

Δημιουργήθηκε από την Herbert Johnson Hat Company στο Λονδίνο, η εσωτερική επένδυση διαθέτει τα χρυσά αρχικά "IJ".

Στη δημοπρασία πουλήθηκε επίσης ένα κράνος αυτοκρατορικού στρατιώτη που χρησιμοποιήθηκε στην ταινία Star Wars του 1983 Return Of The Jedi - η οποία αγοράστηκε για 315.000 $ (243.000 £) - καθώς και ένα ραβδί που χρησιμοποιούσε ο Daniel Radcliffe στο Harry Potter And The Prisoner of Azkaban, το οποίο προσέλκυσε μια προσφορά για 53.550 $ (41.400 £).

Εν τω μεταξύ, ένα κοστούμι που φορούσε ο Ντάνιελ Κρεγκ στην ταινία του Τζέιμς Μποντ Skyfall το 2012 πωλήθηκε για 35.000 δολάρια (27.000 £)..

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης