ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μεταφέρεται άγαλμα της Μέριλιν Μονρόε επειδή ήταν πολύ... αποκαλυπτικό

Το άγαλμα της Μέριλιν Μονρόε

AP Photo/Charles Rex Arbogast

Μετά από χρόνια διαμάχη μεταφέρεται ένα γιγάντιο άγαλμα της Μέριλιν Μονρόε που κοσμούσε το  κέντρο του Παλμ Σπρίγκς, επειδή ήταν πολύ αποκαλυπτικό.

Το άγαλμα της ηθοποιού, ύψους 7,9 μέτρων, απεικονίζει τη διάσημη σκηνή με το λευκό φόρεμα από την ταινία «Επτά Χρόνια Φαγούρας» του 1955.

Επί σειρά ετών οι κάτοικοι υπέβαλαν τα παράπονά τους, ενώ έφτασαν σε σημείο να δημιουργήσουν ιστότοπο στην πλατφόρμα GoFundMe, για να υποστηρίξει τη μετεγκατάσταση του αγάλματος. Όπως επισημαίνεται στους επισκέπτες που φεύγουν από το Μουσείο παρουσιάζεται άμεση θέα στην πλευρά της Μονρόε στην οποία διακρίνεται το εσώρουχο.

Σε δημοσίευμα της εφημερίδας LA Times αναφέρεται ότι ο δήμαρχος του Παλμ Σπρινγκς, Τζέφρι Μπέρνσταϊν συμφώνησε να μεταφερθεί το άγαλμα σε μια «θέση που θα καθοριστεί στο πάρκο του κέντρου της πόλης».

«Το δημοτικό συμβούλιο είναι πολύ χαρούμενο που βρήκε μια ικανοποιητική λύση σε αυτό το ζήτημα, το οποίο έχει διχάσει τόσους πολλούς στην κοινότητά μας» δήλωσε.

Το άγαλμα δημιουργήθηκε από τον καλλιτέχνη Σιούαρντ Τζόνσον και τα αποκαλυπτήριά του έγιναν για πρώτη φορά το 2011. Στη συνέχεια είχε μια προβληματική ιστορία, απομακρύνθηκε από το Παλμ Σπρινγκς το 2014 και παρουσιάστηκε στο Σικάγο, το Νιου Τζέρσεϊ, την Αυστραλία και το Κονέκτικατ προτού επιστρέψει στο Παλμ Σπρινγκς το 2021.

Εκείνη την εποχή, η επιστροφή του αγάλματος στην πόλη προκάλεσε σάλο. Ομάδες πολιτών διαμαρτυρήθηκαν κατά τη διάρκεια των αποκαλυπτηρίων.

Η τοποθέτηση του γλυπτού είχε ψηφιστεί ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο, αλλά οι τέσσερις τελευταίοι διευθυντές του Μουσείου Τέχνης αντιτάχθηκαν δημόσια και καταδίκασαν την παρουσία του στην περιοχή, χαρακτηρίζοντάς το «κατάφωρα σεξιστικό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης