ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Mια κατσίκα και δυο ελέφαντες, τα νέα έργα του Banksy σε κτήρια στο νοτιοδυτικό Λονδίνο

Έργα του καλλιτέχνη της street art Banksy σε δημοπρασία στο Λονδίνο, στις 26 Μαρτίου 2021.

AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Το πιο πρόσφατο έργο του Banksy βρίσκεται σε τοίχο κτηρίου κοντά στη γέφυρα Kew στο Ρίτσμοντ, του νοτιοδυτικού Λονδίνου και δείχνει μια κατσίκα να ισορροπεί σε ένα λεπτό τειχίο την ώρα που μια κάμερα κλειστού κυκλώματος είναι στραμμένη προς το μέρος της.

O ίδιος ο καλλιτέχνης της street art επιβεβαίωσε ότι η νέα τοιχογραφία είναι το πιο πρόσφατο έργο του με ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Instagram.

Πολύ σύντομα όμως ο Banksy αποκάλυψε και δεύτερο νέο έργο τέχνης στο νοτιοδυτικό Λονδίνο, αυτή τη φορά με δύο ελέφαντες να βγάζουν τα κεφάλια τους από τα παράθυρα που έχουν αποκλειστεί.
Το έργο ζωγραφίστηκε στην πλευρά ενός σπιτιού στο Edith Terrace στο Chelsea.
Ο καλλιτέχνης ανάρτησε μια φωτογραφία του έργου τέχνης στον τοίχο στο Instagram, που είναι η συνήθης μέθοδος με την οποία δημοσιοποιεί τα έργα του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Guardian η κατσίκα και οι ελέφαντες είναι τα πρώτα δημόσια έργα του Banksy μετά από εκείνο που παρουσίασε στο Φεστιβάλ Γκλάστονμπερι τον Ιούνιο και προκάλεσε αντιδράσεις.

Ο καλλιτέχνης από το Μπρίστολ, η ταυτότητα του οποίου δεν είναι γνωστή, παρουσίασε μια απομίμηση βάρκας μεταναστών να «πλέει» πάνω από το πλήθος, κατά τη διάρκεια των συναυλιών του συγκροτήματος Idles και της ράπερ Little Simz.

Ορισμένοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης πιστεύουν ότι η κατσίκα αναδεικνύει την έλλειψη απορρήτου, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι αναφέρεται στην τρέχουσα αναταραχή στο Ηνωμένο Βασίλειο ενώ ο κόσμος παρακολουθεί.

Σχολιαστής έγραψε «όλοι παρακολουθούν καθώς η κατσίκα προσπαθεί να επιβιώσει» ενώ ένας άλλος σημειώνει ότι «αναφέρεται στην ανάγκη να κατανοήσουμε ότι οι ειδήσεις χρειάζονται εννοιολογικό πλαίσιο προτού σχηματίσουμε γνώμη».

Κάτοικοι του Ρίτσμοντ εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για τη δημιουργία που εμφανίστηκε στην περιοχή τους, ενώ κάποιοι θεωρούν πως το έργο έχει και συνέχεια:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης