ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Φεστιβάλ Λονδίνου: Αυλαία με την ταινία «Piece by Piece» και τα animated Lego του Φάρελ Γουίλιαμς

Φεστιβάλ Λονδίνου: Αυλαία με την ταινία «Piece by Piece» και τα animated Lego του Φάρελ Γουίλιαμς

O Φαρέλ Γουίλιαμς

AP Photo/Vianney Le Caer

Με την προβολή της βιογραφικής ταινίας κινουμένων σχεδίων με Lego «Piece by Piece» για τον Φαρέλ Γουίλιαμς θα πέσει η αυλαία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου - BFI London Film Festival.

Σε σκηνοθεσία του βραβευμένου με Όσκαρ Μόργκαν Νέβιλ η ταινία κάνει το ντεμπούτο της στο Ηνωμένο Βασίλειο στο Λονδίνο μετά την παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο.

Ο Αμερικανός τραγουδιστής, ράπερ, μουσικός και κινηματογραφικός παραγωγός Φαρέλ Γουίλιαμς παρουσιάζει την ιστορία της ζωής του μέσα από την ταινία «Piece by Piece», με τα γνωστά τουβλάκια.

Πρόκειται για μια «μοναδική κινηματογραφική εμπειρία», σε σκηνοθεσία του βραβευμένου με Όσκαρ Μόργκαν Νέβιλ και «προσκαλεί το κοινό σε ένα συναρπαστικό ταξίδι που συνδυάζει τη δύναμη της μουσικής με τη γοητεία των LEGO».

«Κάθε κτίριο χτίζεται τούβλο τούβλο, τετράγωνο τετράγωνο, κομμάτι κομμάτι. Κάθε όνειρο χτίζεται με αυτόν τον τρόπο, και έτσι θέλαμε να είναι κάτι που θα μπορούσε να συμβεί και να έχει απήχηση στο κόσμο ανεξάρτητα από το ποιος είναι», δήλωσε ο διάσημος καλλιτέχνης στο Variety. «Ήθελα να τη δείτε και να πείτε: "Μπορώ να το κάνω και εγώ αυτό"»

Μαζί με τον Γουίλιαμς στην ταινία της Focus Features πρωταγωνιστούν οι Jay-Z, Μίσι Ελιοτ, Γκουέν Στεφάνι, Μπούστα Ριμς και Snoop Dogg.

Η ταινία εξιστορεί τη ζωή του Φαρέλ Γουίλιαμς από το ξεκίνημα στη Βιρτζίνια Μπιτς, τα πρώτα επαγγελματικά του βήματα ως παραγωγός στους Neptunes και ερμηνευτής στους N.E.R.D. και το πώς έγινε ένας από τους πιο παραγωγικούς και επιτυχημένους καλλιτέχνες που δραστηριοποιουνται σήμερα σε πολλούς δημιουργικούς τομείς.

«Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου υποστηρίζει την καριέρα μου εδώ και πολύ καιρό, με την πρώτη μου προβολή εκεί πριν από περισσότερα από 20 χρόνια» είπε ο Νέβιλ σε δήλωσή του.

Η προβολή του «Piece by Piece» στο Φεστιβάλ στο γκαλά της βραδιάς λήξης είναι τεράστια τιμή. Είμαι ενθουσιασμένος που γιορτάζω αυτή την ταινία με το κοινό του Λονδίνου, πρόσθεσε.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται σε συνεργασία με το Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου (BFI) στις 9-20 Οκτωβρίου.