ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πίνακες ζωγραφικής με ναυτικά θέματα έγιναν ανάρπαστοι σε δημοπρασία

Πίνακες ζωγραφικής με ναυτικά θέματα έγιναν ανάρπαστοι σε δημοπρασία

Ο πίνακας London View

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σε διπλάσια τιμή από την εκτιμώμενη αξία τους πωλήθηκαν σε δημοπρασία πίνακες ζωγραφικής με ναυτικά θέματα καλλιτέχνη από το Γιορκσάιρ στην Αγγλία.

Η συλλογή των 54 έργων ζωγραφικής «διέψευσε» τις προσδοκίες των εκτιμητών συγκεντρώνοντας περισσότερες από 20.000 αγγλικές λίρες κατά τη διάρκεια δημοπρασίας του οίκου David Duggleby με προσφορές από πολλές χώρες, όπως οι ΗΠΑ και οι Μπαχάμες.

Ο Ντόμινικ Κοξ, ειδικός καλών τεχνών στον οίκο δημοπρασιών, είπε ότι είναι ενθουσιασμένος που ο «αξιόλογος» καλλιτέχνης «προσελκύει την προσοχή που του αξίζει» σύμφωνα με BBC.

Οι διοργανωτές της δημοπρασίας περίμεναν ότι οι πίνακες θα πωληθούν περίπου 8.000 αγγλικές λίρες, αλλά για ορισμένα έργα καταβλήθηκε ποσό έως και πέντε φορές πάνω από την εκτιμώμενη αξία.

Η υψηλότερη προσφορά, των 1.900 αγγλικών λιρών, υποβλήθηκε από Βρετανό αγοραστή για τον πίνακα «London View», με ιστιοφόρα αγκυροβολημένα στον ποταμό Τάμεση, με φόντο την Tower Bridge μία φεγγαρόλουστη βραδιά.

Η αγάπη του Ριγκ για τη ναυσιπλοΐα

Τα περισσότερα από τα έργα του Τζακ Ριγκ, ο οποίος πέθανε το 2023 σε ηλικία 96 ετών, «δεν είχαν παρουσιαστεί ξανά στο κοινό» αφού φυλάσσονταν στο σπίτι και στο στούντιο του στην πόλη Χαλ.

Ο Τζακ Ριγκ γεννήθηκε στο Λιντς το 1927 και ανακάλυψε την αγάπη του για τη ναυσιπλοϊα ενώ ήτααν σε διακοπές με τον παππού του στο Γουίτμπι. Αυτοδίδακτος, άρχισε να ζωγραφίζει επαγγελματικά τη δεκαετία του 1970 και δημιούργησε πίνακες κατά παραγγελία κυρίως από πλοιοκτήτες.

Τις επόμενες δεκαετίες έγινε γνωστός και τα έργα του τώρα κοσμούν τοίχους στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και τον Λευκό Οίκο.