ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Ridley Scott κάνει την πιο φιλόδοξη δήλωση του για το «Gladiator 2»

Ο Ridley Scott κάνει την πιο φιλόδοξη δήλωση του για το «Gladiator 2»

Σκηνή από την ταινία Gladiator 2.

Paramount Pictures

Πριν από την κυκλοφορία της πολυαναμενόμενης ταινίας, Gladiator 2, ο σκηνοθέτης Ridley Scott ισχυρίστηκε φιλόδοξα ότι περιέχει «τη μεγαλύτερη σεκάνς δράσης» της καριέρας του.

Στην ταινία ο Ιρλανδός ηθοποιός Paul Mescal υποδύεται τον Lucius, γιο του Lucius και της Lucilla Verus. Η Connie Nielsen πρόκειται να επιστρέψει στον ρόλο της από την ταινία του 2000 ως Lucilla, και ο Mescal συνοδεύεται επίσης από τους Pedro Pascal, Joseph Quinn και Derek Jacobi.

Η απόφαση να δώσει στον Mescal τον πρωταγωνιστικό ρόλο ήταν μια απλή επιλογή για τον Scott, ο οποίος παραδέχτηκε προηγουμένως ότι ο ηθοποιός ήταν «απολύτως τέλειος» για τον Lucius. Ωστόσο, το Gladiator 2 σηματοδοτεί την πρώτη ταινία δράσης της ανερχόμενης καριέρας του Mescal και απαιτεί διαφορετικές δεξιότητες από αυτές που είχε προηγουμένως παρουσιάσει στα Aftersun, Normal People και All of us Strangers.

Κατά τη διάρκεια μιας νέας συνομιλίας με την Empire, ο σκηνοθέτης αποκάλυψε: «Ξεκινάμε την ταινία με πιθανώς τη μεγαλύτερη σεκάνς δράσης που έχω κάνει ποτέ». Και πρόσθεσε: «Μάλλον μεγαλύτερο από οτιδήποτε άλλο στην καριέρα μου».

Επιπλέον, στην ίδια συνέντευξη, ο Scott εξήγησε γιατί η τεχνολογία είναι απαραίτητο εργαλείο για να βοηθήσει την εξέλιξη του κινηματογράφου, δηλώνοντας, «Η πληροφορική και η τεχνητή νοημοσύνη είναι απαραίτητες για το σινεμά. Μπορώ να βάλω έναν υπολογιστή να διαβάσει κάθε μόριο και να φτιάξει έναν ρινόκερο και μετά να το κόψω σε ένα χοντρό κομμάτι πλαστικό, απολύτως σαν το σώμα ενός ρινόκερου, το οποίο στη συνέχεια προσαρμόζεται σε σχήμα σκελετού».

https://www.instagram.com/p/C-Azlr6NN_S/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Στη συνέχεια ο Scott εξήγησε τη μηχανική μιας από τις συσκευές που χρησιμοποίησε για την επερχόμενη ταινία Gladiator, αποκαλύπτοντας με χαρά: «Έχω αυτό το πράγμα που μπορεί να κάνει 40 μίλια την ώρα, να γυρίζει επί τόπου, να κουνάει το κεφάλι του και να γρυλίζει σαν ρινόκερος δύο τόνων με έναν ηθοποιό στην πλάτη του! Θέλω να πω, είναι πολύ διασκεδαστικό».

Ενώ πολλοί σκηνοθέτες κολλάνε στις παλιές του πρακτικές μόλις συμπληρώσουν μια ορισμένη ηλικία, ο Scott παραμένει ανοιχτόμυαλος και πρόθυμος να ενσωματώσει τη νέα τεχνολογία στη δημιουργία ταινιών, κάτι που λέει πολλά για την προσέγγισή του στην τέχνη.