ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιατί μία επικείμενη επανένωση των Black Sabbath θα ήταν καταστροφική

Τα μέλη των Black Sabbath, από αριστερά, ο Tony Iommi, ο Ozzy Osbourne και ο Geezer Butler ποζάρουν στην αίθουσα τύπου με το βραβείο καλύτερης μέταλ ερμηνείας για το "God Is Dead?" στα 56α ετήσια βραβεία Grammy στο Staples Center την Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2014, στο Λος Άντζελες. 

AP

Ο Ian Gillian τους έστεψε πρόσφατα το πιο σημαντικό γκρουπ της φημισμένης Unholy Trinity - ένα μεγάλο κατόρθωμα «σκότους»,« ασέβειας» και ασυναγώνιστης μουσικής καινοτομίας.

Κι όμως μια επανένωση όχι μόνο καταστρέφει το νόημα της μπάντας, αλλά φαίνεται άκρως επικίνδυνο, χαζό και σίγουρα μια αναπόφευκτη καταστροφή.

Οι πρόσφατοι αγώνες του Ozzy Osbourne με την υγεία του συνεχίζονται. Μόλις πριν από ένα μήνα, αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το Mad Monster Party στο Φοίνιξ της Αριζόνα, κατόπιν εντολής γιατρού. Έτσι, από την αρχή, τα logistics της πιθανής επανένωσης του συγκροτήματος τίθενται σε κίνδυνο. Μία επανένωση του κλασικού line up ίσως να ήταν απλά μία ολοκληρωτική καταστροφή για την υγεία του Ozzy.

Δεδομένης της λαμπερής κληρονομιάς των Black Sabbath, θα υπάρχουν άνθρωποι που ταξιδέψουν από πολύ μακριά για να τους δουν, με την απειλή ακύρωσης για μυριάδες λόγους να διαφαίνεται μεγάλος. Έτσι, αν υπάρχουν ερωτηματικά για το αν είναι δίκαιο για την υγεία του συγκροτήματος, υπάρχουν ακόμη περισσότερα ερωτηματικά για το αν είναι δίκαιο για τους αφοσιωμένους θαυμαστές τους.

Για τους θαυμαστές, είναι μια τελευταία ευκαιρία να δουν ένα από τα συγκροτήματα με τη μεγαλύτερη επιρροή στην ιστορία του ροκ εν ρολ να ανεβαίνει στη σκηνή για την τελική αυλαία τους. Για το συγκρότημα, είναι μια ευκαιρία να θάψουν τα παλιά τσεκούρια του πολέμου με τον πιο ενθαρρυντικό τρόπο, εκμεταλλευόμενοι το χρόνο που τους απομένει και ανατρέχοντας σε όμορφες αναμνήσεις κάνοντας ό,τι κάνουν καλύτερα.

Ωστόσο, καθώς οι φήμες για επανένωση έχουν φουντώσει, αυτό είναι μια ουτοπική σκέψη, πολύ μακριά από το πώς θα εξελιχθεί το όλο πράγμα με την υγεία του Ozzy να μην είναι στα καλύτερα της.

Δυστυχώς στις μέρες μας βλέπουμε πολλές «επανενώσεις» που σκοπό έχουν μάλλον να κάνουν την συνταξιοδότηση των παλιών ροκάδων λιγάκι πιο υποφερτή μιας και ξέρουμε πολύ καλά τι κερδίζουν από μία τέτοια τελευταία περιοδεία, και τελικά ο μόνος πραγματικά χαμένος από όλο αυτό το πανηγύρι της κερδοσκοπίας είναι μόνο ο ακροατής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης