ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ποια είναι η πιο ακριβή τηλεοπτική σειρά που γυρίστηκε ποτέ

Σκηνή από την σειρά «Severance».

Apple TV

Η παραγωγή κόστισε περισσότερο από άλλες υπερπαραγωγές όπως Stranger Things, House of the Dragon και The Mandalorian.

Ποιος θα περίμενε ότι μια από τις ακριβότερες σειρές στην ιστορία της τηλεόρασης θα ήταν και μια που φαινομενικά δεν έχει τόσα πολλά ειδικά εφέ και καταστροφές. Ο λόγος για το Severance που προβάλλεται μέσα από την υπηρεσία Apple TV+ και πέραν του ότι αποτελεί μια από τις πιο αγαπημένες σειρές της, μοιάζει πανάκριβη χωρίς λόγο μιας και δεν βλέπουμε ούτε εκρήξεις, ούτε δράκους ούτε πολλά special effects πουθενά. Γιατί όμως είναι τόσο ακριβή παραγωγή;

Το ρεπορτάζ του Bloomberg αποκαλύπτει πως η 2η σεζόν του Severance θα είναι μια από τις ακριβότερες τηλεοπτικές παραγωγές που έγιναν ποτέ, με κόστος $20 εκατομμύρια δολάρια ανά επεισόδιο ή αλλιώς $200 εκατομμύρια συνολικά. Ένα κόστοσ κυριολεκτικά εξωφρενικό.

Σειρές που θεωρούνται blockbuster ως για το υπερθέαμα που προσφέρουν, όπως το House of the Dragon παραγωγής HBO ή το The Mandalorian παραγωγής Disney κοστίζουν μεταξύ $15-20 εκατομμυρίων δολαρίων ανά επεισόδιο, εδώ όμως γιατί τα πράγματα είναι τόσο μα τόσο…ακριβά; Αλήθεια δεν είμαστε σε θέση να καταλάβουμε.

H Apple φυσικά είδε κι εκείνη τον «λογαριασμό» της 2ης σεζόν του Severance, και έχει ήδη βάλει όριο στην παραγωγή. Άλλο κακό παράδειγμα σπατάλης είναι το "The Morning Show", μια σειρά για την Apple η οποία κόστισε μόνο για το cast περί τα $50 εκατομμύρια για την 4η σεζόν, μιας και οι βασικοί πρωταγωνιστές δηλαδή οι Jennifer Aniston και Reese Witherspoon αμείβονται με πάνω από $2 εκατ. δολάρια η καθεμία για κάθε επεισόδιο.

Λέγεται ότι η Apple θα εγκρίνει την 3η σεζόν στο Severance υπό τον όρο να μειώσει το κόστος της.

Στο cast συμμετέχουν οι: Adam Scott, Britt Lower, Patricia Arquette, Christopher Walken, Adam Scott, John Turturro, Britt Lower, Zach Cherry, Dichen Lachman, Jen Tullock, Tramell Tillman και Michael Chernus. Ανάμεσα στις νέες προσθήκες συγκαταλλέγονται οι Gwendoline Christie, John Noble, Sarah Bock, Bob Balaban, Ali Shawkat, και Merritt Wever.

Στις 17 Ιανουαρίου θα γίνει διαθέσιμο το πρώτο επεισόδιο στην streaming υπηρεσία της Apple και έπειτα θα κυκλοφορεί από ένα κάθε εβδομάδα (σύνολο 10 επεισοδίων), μέχρι το φινάλε στις 21 Μαρτίου του 2025.

H 2η σεζόν του Severance θα κάνει πρεμιέρα αποκλειστικά στο Apple TV+ στις 17 Ιανουαρίου 2025.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης