ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Σκέφτομαι τον θάνατο όλη την ώρα» παραδέχεται ο Κιάνου Ριβς

«Σκέφτομαι τον θάνατο όλη την ώρα» παραδέχεται ο Κιάνου Ριβς

Ο Κιάνου Ριβς παρευρίσκεται σε μια ειδική προβολή του "John Wick: Chapter 4" στο AMC Lincoln Square την Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2023, στη Νέα Υόρκη. 

©2023 Evan Agostini

Πριν από την κυκλοφορία του πρώτου του μυθιστορήματος, ο αγαπημένος σταρ Κιάνου Ριβς μίλησε για τα συναισθήματά του απέναντι στον θάνατο, αναγνωρίζοντας ότι το ζήτημα απασχολεί αμείλικτα το μυαλό του.

Από τότε που έκανε το ντεμπούτο του στην υποκριτική στις αρχές της δεκαετίας του 1980, ο Κιάνου Ριβς έχει εδραιώσει τη θέση του ως ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα ονόματα στο Χόλιγουντ. Ο Καναδός σταρ έχει αποδείξει ότι είναι ένας ιδιαίτερα σπουδαίος frontman ταινιών δράσης, πρωταγωνιστώντας στα franchises John Wick και The Matrix.

https://www.instagram.com/p/C9tmPQYOPYs/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ο Κιάνου Ριβς έχει επίσης κάνει προσπάθειες και στον κόσμο της μουσικής, παίζοντας μπάσο για το grunge συγκρότημα Dogstar που παρουσίασε το τρίτο τους άλμπουμ, Somewhere Between the Power Lines and Palm Trees, πέρυσι. Τώρα, ο Ριβς πρόκειται να ασχοληθεί με μια νέα μορφή τέχνης με το πρώτο του μυθιστόρημα, The Book of Elsewhere.

Δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη Γαλλίδα συγγραφέα China Miéville, το μυθιστόρημα δράσης πηγαίνει παράλληλα με το σύμπαν BRZRKR του Κιάνου Ριβς. Το franchise περιλαμβάνει δημιουργίες κόμικς του Κιάνου Ριβς και μια επερχόμενη κινηματογραφική μεταφορά. Ο θάνατος φαίνεται να είναι ένα κεντρικό θέμα στο νέο μυθιστόρημα, το οποίο ακολουθεί έναν αθάνατο χαρακτήρα που ονομάζεται «B» που δέχεται να βοηθήσει μια ομάδα ανθρώπων με την προϋπόθεση ότι θα τον βοηθήσουν να πεθάνει.

Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνομιλίας με το BBC, ο Ριβς μίλησε για τα δικά του συναισθήματα απέναντι στο θάνατο, παραδεχόμενος: «Είμαι 59 ετών, άρα σκέφτομαι τον θάνατο όλη την ώρα». Ο σταρ δεν το είδε αυτό ως αρνητικό πράγμα, αλλά μάλλον ως έναν τρόπο να υπενθυμίσει στον εαυτό του ότι εκτιμά τη ζωή.

Αν και μπορεί να έστρεψε για λίγο την προσοχή του στο γράψιμο, ο Ριβς έχει ακόμα μια σειρά από ταινίες στα σκαριά. Έχει ενταχθεί στη σειρά Sonic στην επερχόμενη τρίτη ταινία, Sonic the Hedgehog 3, η οποία πρόκειται να βγει στους κινηματογράφους αυτά τα Χριστούγεννα.

Ο Reeves πρόκειται επίσης να επιστρέψει στον χαρακτήρα του John Wick για το John Wick Presents: Ballerina τον επόμενο χρόνο. Αυτή θα σηματοδοτήσει την πέμπτη είσοδο στη σειρά και την πρώτη χωρίς τον μακροχρόνιο σκηνοθέτη Chad Stahelski στο τιμόνι. Ο Stahelski έχει σκηνοθετήσει όλο το μέχρι τώρα franchise από την πρώτη ταινία, John Wick, το 2014.

Για την Ballerina, ο Stahelski θα παραδώσει τα καθήκοντα σκηνοθεσίας στον Len Wiseman, ο οποίος έχει εργαστεί στο παρελθόν στο franchise Underworld. Η Ana De Armas μπαίνει επίσης στο καστ για πρώτη φορά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ