ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πέντε κατά συρροή δολοφονοι και τα αγαπημένα τους τραγούδια

Πέντε κατά συρροή δολοφονοι και τα αγαπημένα τους τραγούδια
Unsplash

Όταν οι serial killers άκουγαν περισσότερη μουσική από εμάς.

Μερικές φορές οι δολοφόνοι που αργότερα έγιναν διάσημοι για τη σειρά των εγκλημάτων τους χρησιμοποιούσαν την αγαπημένη τους μουσική για να τους εμπνεύσουν στο «ξεφάντωμα» τους. Ακούγεται ανατριχιαστικό αλλά από την άλλη μας πιάνει και μία άρρωστη περιέργεια να μάθουμε τι τραγούδια άκουγαν όταν ήθελαν να «εμπνευστούν».

Δεν είναι μόνο στην ταινία The Silence of the Lambs όπου η μουσική και ο χάος διασταυρώνονται - Όχι, είναι και η πραγματική ζωή και στην πραγματικότητα οι κατά συρροή δολοφόνοι άκουγαν όντως πολύ μουσική και πολλές φορές με αρκετό γούστο στην επιλογή τους.

Οι δολοφόνοι αυτοί έμειναν στην ιστορία για τα φρικτά τους εγκλήματα αλλά πίσω από κάθε ένα από αυτά τα ανθρώπινα τέρατα κρυβόταν μία ευαίσθητη χορδή η οποία παλλόταν με διάφορες γνωστές μουσικές. Εμείς ελπίζουμε να συνεχίσετε να ακούτε αυτά τα τραγούδια ακόμη κι αν κάποια από αυτά ήταν αγαπημένα ενός κατά συρροή δολοφόνου.

Εδώ θα δούμε τα αγαπημένα τραγούδια αυτών των διάσημων κατά συρροή δολοφόνων:

Charles Manson

Γνωστός για: Προσπάθησε να ξεκινήσει έναν φυλετικό πόλεμο με τους οπαδούς του στα τέλη της δεκαετίας του 1960. Αυτός και οι τρελοί ακόλουθοι του σκότωσαν μεταξύ άλλων την διάσημη ηθοποιό Σάρον Τέιτ.

Μουσική που αγαπούσε: The Beatles (συγκεκριμένα The White Album). Ο Manson νόμιζε ότι οι στίχοι στο ψυχεδελικό άλμπουμ του μιλούσαν απευθείας. Ειδικά το τραγούδι "Helter Skelter", το οποίο ένιωσε ότι ήταν φτιαγμένο για το τραγούδι των δολοφονιών της οικογένειας Manson. Κατά τη διάρκεια των δολοφονιών του Tate/LaBianca, οι παρανοϊκοί οπαδοί του Manson έγραψαν τις λέξεις "Helter Skelter" με το αίμα των θυμάτων τους.

David Berkowitz

Γνωστός για: Ο «γιος του Σαμ» και του πιστολιού διαμετρήματος 0,44, ο οποίος σκότωσε οκτώ γυναίκες στη Νέα Υόρκη το καλοκαίρι του 1976.

Μουσική που αγαπούσε: Hall & Oates. Βρήκε έμπνευση για τα εγκλήματά του, ειδικά στην νούμερο. 1 επιτυχία, "Rich Girl." Το τραγούδι τον ενθουσίασε και του έδωσε έναν στόχο: νεαρές γυναίκες.

Richard Ramirez

Γνωστός για: ΤΟν μάθαμε με το παρατσούκλι The Night Stalker, σκότωσε 15 άτομα (ή περισσότερα) στην Καλιφόρνια μεταξύ Ιουνίου 1984 και Αυγούστου 1985.

Μουσική που αγαπούσε: AC/DC. Στην πραγματικότητα, ο δολοφόνος ήταν τόσο μεγάλος θαυμαστής που άκουγε όλη μέρα μόνο αυτούς. Η αστυνομία βρήκε το αγαπημένο του καπέλο AC/DC πίσω από έναν τόπο εγκλήματος. Είναι επίσης διάσημος επειδή έγραψε τους στίχους του τραγουδιού των Judas Priest, «The Ripper» σε έναν τοίχο μετά που σκότωσε ένα από τα θύματα του.

Ted Bundy

Γνωστός για: 30 δολοφονίες νεαρών κοριτσιών τη δεκαετία του 1970.

Μουσική που αγαπούσε: Ο Τεντ Μπάντι λάτρευε πραγματικά τα talk shows. Στο βιβλίο, Ted Bundy: Conversations with a Killer, είπε: «Ήμουν ξαπλωμένος στο κρεβάτι για ώρες ακούγοντας αποκλειστικά εκπομπές ειδήσεων. Το αγαπημένο μου πράγμα τα βράδια της Κυριακής ήταν να κυνηγάω τις ραδιοφωνικές εκπομπές για talk show, προγράμματα τηλεφωνημάτων και πράγματα που μοιάζουν με ντοκιμαντέρ. Εξακολουθούν να είναι τα αγαπημένα μου. Θα άκουγα talk show όλη μέρα αντί να ακούω μουσική».

Jeffrey Dahmer

Γνωστός για: Σκότωσε 17 άτομα σε μπαρ, στάσεις λεωφορείων και εμπορικά κέντρα στα τέλη της δεκαετίας του 1970 έως τις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Μουσική που αγαπούσε: Black Sabbath. Συγκεκριμένα το «Iron Man». Του άρεσε να μεθάει, να ακούει Sabbath και να σχεδιάζει τις δολοφονίες του.