ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πώς το «Longlegs» έγινε το indie horror hit του καλοκαιριού

Σκηνή από την ταινία «Longlegs».

Neon

Τα twists του φιλμ είναι ικανά να ταράξουν και τον πιο μυημένο φίλο του κινηματογραφικού τρόμου.

Η ταινία διαδραματίζεται στην δεκαετία του ‘90, μία δεκαετία που έχει δώσει πολλά στο είδος ομολογουμένως, το «Longlegs» αφηγείται την ιστορία της πράκτορα του FBI Lee Harker, που προσπαθεί να ανακαλύψει και να σταματήσει τον ψυχοπαθή δολοφόνο που κρύβεται πίσω από μια σειρά ειδεχθών φόνων που μοιάζουν να γίνονται στα πλαίσια κάποιου σατανικού τελετουργικού.

Οι μεγαλύτερες ανατροπές της πλοκής βρίσκονται στο τέλος μιας μακράς διαδρομής της ταινίας, αποκαλύπτοντας δραματικά μια απάντηση κρυμμένη σε κοινή θέα καθ' όλη τη διάρκεια. Φυσικα έπαιξε σημαντικό ρόλο και η προώθηση της ταινίας που έχει κάνει εκπληκτική δουλειά.

Όσο τα μυστήρια στοιχεία που συνδέουν τους φόνους έρχονται στην επιφάνεια, τόσο περισσότερο η αστυνομικός Harker καταλαβαίνει πως συνδέεται κάπως με τον δράστη.

Η ίδια θα πρέπει να δώσει μάχη με το χρόνο, ώστε να προλάβει την επόμενη αιματηρή κίνηση του δολοφόνου πριν αυτός σκορπίσει κι άλλα θύματα στο δρόμο του.

Η ταινία μοιάζει αρκετά με τη Σιωπή των Αμνών, τόσο σε σενάριο όσο και σε ατμόσφαιρα, το πάει όμως λίγο παραπέρα από εκεί που το άφησε η γνωστή ταινία.

Το όλο πράγμα φυσικά στηρίζεται κατά πολύ στον Nicolas Cage στον ομώνυμο ρόλο του “Longlegs”. έναν από τους πιο ιδιόρρυθμους και τρομακτικούς serial killer που είδαμε μέχρι σήμερα επί της οθόνης.

Η ταινία έχει την ευχέρεια να βουτάει τον θεατή σε ένα βρώμικο υποσυνείδητο των πρωταγωνιστών, κι έτσι αποφεύγει να κριθεί σαν υπερβολικά στυλιζαρισμένη ή φορτωμένη με αναξιόπιστα στοιχεία.

Το «Longlegs», δεν είναι απλώς ένα horror flick που θα ικανοποιήσει τους οπαδούς του είδους και θα τους προσφέρει μια «δύσκολη» έξοδο σε θερινό, αλλά ένας πραγματικός σχεδιασμένος τρόμος που κατάφερε να αποτυπωθεί στο φιλμ και θα σε στοιχειώνει για καιρό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης