ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Disney έπεσε θύμα εισβολής γνωστών ακτιβιστών χάκερ

Η Disney έπεσε θύμα εισβολής γνωστών ακτιβιστών χάκερ

Η Disney επιβεβαίωσε ότι ξεκινά έρευνα για πιθανή διαρροή εσωτερικών επικοινωνιών της, αφού μια ομάδα χάκερ ισχυρίστηκε ότι απέκτησε και διέρρευσε δεδομένα.

Η ομάδα χάκερ, που ονομάζεται Nullbulge, ισχυρίζεται ότι διέρρευσε περισσότερα από ένα terabyte δεδομένων από τα κανάλια Slack της Disney, αναγκάζοντας τον γίγαντα της ψυχαγωγίας να διερευνήσει την υπόθεση. Η ομάδα hacktivist Nullbulge αναγράφει στη σελίδα της πως προστατεύει τα δικαιώματα των καλλιτεχνών και εξασφαλίζει δίκαιη αποζημίωση για το έργο τους.

«Η Disney ερευνά αυτό το θέμα», είπε ένας εκπρόσωπος στο The Hollywood Reporter. Η ομάδα «χακτιβιστών» ισχυρίζεται ότι με τις επιθέσεις που κάνει στοχεύει να πάρει το μέρος των καλλιτεχνών που δεν έχουν δικαιώματα για το έργο τους και πέφτουν θύματα των μεγάλων εταιριών παραγωγής.

https://www.instagram.com/p/C9czmOLvkc2/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Οι πληροφορίες που διέρρευσαν περιέχουν επίσης στοιχεία σύνδεσης, εικόνες, πληροφορίες στούντιο και πολλά άλλα, όλα που λαμβάνονται από την εσωτερική πλατφόρμα επικοινωνίας της εταιρείας Slack.

Η Disney είναι μια από τις πιο πρόσφατες περιπτώσεις εταιριών που πλήττονται από τέτοιες δυνητικά καταστροφικές επιθέσεις στον κυβερνοχώρο. Η Roku, υπέστη σημαντική παραβίαση δεδομένων περίπου 576.000 λογαριασμών τον περασμένο Απρίλιο. Η παραβίαση αποκαλύφθηκε μόνο εν μέσω έρευνας για μια άλλη επίθεση, κατά την οποία παραβιάστηκαν 15.000 λογαριασμοί.

Το 2014, η Sony βίωσε ένα από τα χειρότερα hacks στην εταιρική ιστορία, αφού η ομάδα χάκερ «Guardians of Peace» διέρρευσε εμπιστευτικά δεδομένα από το μεγάλο στούντιο, συμπεριλαμβανομένων προσωπικών πληροφοριών για τους υπαλλήλους και τις οικογένειές τους, κουτσομπολιά μεταξύ των εργαζομένων, πληροφορίες μισθών και σχέδια για μελλοντικές ταινίες και σενάρια.

https://www.instagram.com/p/C9dqtP0gil6/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Το χακάρισμα είχε ως αποτέλεσμα η τότε διευθύνουσα σύμβουλος Amy Pascal να παραιτηθεί από τον ρόλο της και μια σειρά από ηθοποιοί του Χόλιγουντ να πιαστούν στο στόχαστρο σοβαρών συζητήσεων για την ασφάλεια των δεδομένων.

Σύμφωνα με τη Nullbulge, έχει χακάρει «σχεδόν 10.000 κανάλια, κάθε πιθανό μήνυμα και αρχείο» στη Disney, που χρονολογείται ήδη από το 2019.

Η ομάδα είπε στη Wall Street Journal ότι το κίνητρό της ήταν να εκθέσει τη Disney «λόγω του τρόπου με τον οποίο χειρίζεται τα συμβόλαια καλλιτεχνών, της προσέγγισής της στην τεχνητή νοημοσύνη και της… αρκετά κραυγαλέας αδιαφορίας για τον καταναλωτή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ