ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο ασυνήθιστος οδηγός του Anthony Bourdain για καλό φαγητό στη Νέα Υόρκη

Ο Άντονι Μπουρντέν παρευρίσκεται στην πρεμιέρα του "Wasted! The Story of Food Waste" στον κινηματογράφο Alamo Drafthouse στη Νέα Υόρκη το 2018.

Invision

Αναμφίβολα μεταξύ των πιο αγαπημένων διασημοτήτων σεφ στη δημοφιλή κουλτούρα, ο Anthony Bourdain υιοθέτησε μια μοναδική προσέγγιση στο φαγητό που είχε απήχηση στο κοινό σε όλο τον κόσμο.

Εκτός από τα ταλέντα του στην κουζίνα, ο Bourdain κέρδισε τις καρδιές των απανταχού θαυμαστών του με τα κοινωνιολογικά ντοκιμαντέρ του φαγητού που αναδείκνυαν τις υπέροχες διαφορετικές γαστρονομικές κουλτούρες τόσων διαφορετικών χωρών.

Αφού εισήλθε στην επικρατούσα συνείδηση ​​με το μπεστ σέλερ βιβλίο «Kitchen Confidential», ο Bourdain συνέχισε να εργάζεται σε πολλά τηλεοπτικά προγράμματα πριν από την τραγική αυτοκτονία του σε ηλικία 61 ετών. Ανάμεσά τους, μία από τις πιο δημοφιλείς εκπομπές ήταν το Parts Unknown του CNN, το οποίο κέρδισε πολλά Emmy όπως επίσης ένα βραβείο Peabody.

Από την Κολομβία και τη Λιβύη μέχρι την Ιαπωνία και το Περού, ο Bourdain χρησιμοποίησε το φαγητό ως βάση για ιστορίες που εμβαθύνουν στα κοινωνικοπολιτικά ζητ’ηματα από τα οποία προέκυπταν τα πιάτα. Το πάθος του για την ανακάλυψη λιγότερο γνωστών πολιτισμών που όχι μόνο τον ξεχώρισε αλλά και άνοιξε το δρόμο για αμέτρητους vloggers που ακολούθησαν τα βήματά του με τα δικά τους κανάλια στο YouTube.

Παρόλο που ο Bourdain είχε πολλή αγάπη για τις διεθνείς κουζίνες, ήταν πάντα Νεοϋορκέζος στην καρδιά. Γεννημένος στο Μανχάταν, τα εξαιρετικά συγκεκριμένα πολιτιστικά πλαίσια της μεγάλης πόλης έπαιξαν σημαντικό ρόλο όχι μόνο στη διαμόρφωση των γαστρονομικών του ευαισθησιών αλλά και στο ποιος ήταν ως άνθρωπος. Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος για τον οποίο οι θαυμαστές του αναζητούν πάντα τα αγαπημένα σημεία του Bourdain στη Νέα Υόρκη κάθε φορά που αρχίζουν να σχεδιάζουν το ταξίδι τους.

Κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας με το Tech Insider, ο Bourdain κάποτε παρουσίασε τους τέλειους προορισμούς για φαγητό στην πόλη και συμβούλεψε τους ανθρώπους για το τι να αποφύγουν εάν βρίσκονται εκεί για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν σημαντικό να δοκιμάσουμε τις σπεσιαλιτέ που είχε να προσφέρει η Νέα Υόρκη αντί να πηγαίνουμε σε εστιατόρια που έχουν αναγνωριστεί από τους κριτικούς, των οποίων η τεχνογνωσία βρίσκεται στην ευρωπαϊκή κουζίνα.

Ο αείμνηστος σεφ είπε: «Έχουμε πολλά πραγματικά υπέροχα γαλλικά εστιατόρια και εστιατόρια ευρωπαϊκού στιλ εδώ, μερικά από τα καλύτερα στον κόσμο. Αλλά αν βρίσκεστε στη Νέα Υόρκη μόνο για δύο ή τρεις ημέρες, γιατί θα θέλατε να το κάνετε αυτό; Σε τι είμαστε οι καλύτεροι; Τι έχουμε εμείς που σίγουρα δεν έχετε;»

«Θα σου πω», συνέχισε. «Έχουμε καλό φαγητό. Έχουμε καλύτερα ντελικατέσεν από εσάς. Θα πήγαινα λοιπόν στο Russ and Daughters, ή στο Pastrami Queen ή στο Katz’s. Θα έπαιρνα στον εαυτό μου ένα καλό σάντουιτς παστράμι με σίκαλη και ένα Dr. Brown's cream soda. Θα έπαιρνα ένα φρυγανισμένο bialy ή ένα bagel καλής ποιότητας με λίγο ωραίο καπνιστό σολομό πάνω του και λίγο τυρί κρέμα. Θα έτρωγα μια καλή πίτσα. Ίσως δεν είναι η καλύτερη πίτσα στον κόσμο. Η New York Pizza είναι μια μοναδική, εργατική, παγκόσμια εμπειρία. θα το έκανα. Χοτ-ντογκ στο δρόμο. Αυτό κάνουμε».

Ίσως οι προτιμήσεις του Bourdain να μην αρέσουν σε όλους, αλλά αν ψάχνετε για την πεμπτουσία της Νέας Υόρκης, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνετε λάθος με τις κλασικές επιλογές του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης