ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Μαρίνα Αμπράμοβιτς θα κάνει 200.000 κόσμου να σιωπήσει για επτά ολόκληρα λεπτά

Η Μαρίνα Αμπράμοβιτς θα κάνει 200.000 κόσμου να σιωπήσει για επτά ολόκληρα λεπτά

Η καλλιτέχνις και περφόρμερ Μαρίνα Αμπράμοβιτς.

AP

Το Pyramid Stage του Glastonbury έχει φιλοξενήσει μερικά από τα πιο δυνατά ροκ συγκροτήματα στον κόσμο και έχει γεμίσει με χιλιάδες συμμετέχοντες, αλλά η καλλιτέχνις Μαρίνα Αμπράμοβιτς θα βγει εκεί έξω και θα ζητήσει από το πλήθος να κάνει κάτι διαφορετικό. Να μείνει σιωπηλό για επτά ολόκληρα λεπτά.

«Είμαι τρομοκρατημένη», είπε η Αμπράμοβιτς, οι performances της οποίας την έχουν κάνει μια από τις πιο διάσημες καλλιτέχνιδες στον κόσμο. «Δεν ξέρω κανέναν εικαστικό που να έχει κάνει κάτι τέτοιο μπροστά σε 175.000 έως 200.000 ανθρώπους. Το μεγαλύτερο κοινό που είχα ποτέ ήταν 6.000 άτομα σε ένα γήπεδο και σκεφτόμουν «ουάου», αλλά αυτό είναι πραγματικά πέρα ​​από οτιδήποτε έχω κάνει».

Η Αμπράμοβιτς, η οποία αποκαλεί την εκδήλωση «δημόσια παρέμβαση» και όχι παράσταση, θα μιλήσει στο πλήθος από τη σκηνή στις 5:55 μ.μ., λίγο πριν την PJ Harvey, και στη συνέχεια θα ζητήσει από το πλήθος να κάνει ησυχία ως μέρος ενός performance με τίτλο «Seven Minutes of Collective Silence».

Η εμφάνιση της Αμπράμοβιτς θα είναι μια από τις στιγμές που ξεχωρίζουν στο φεστιβάλ και θα βγει στη σκηνή με ένα ρούχο σχεδιασμένο από τον Riccardo Tisci, τον Ιταλό πρώην δημιουργικό επικεφαλής της Burberry. Η καλλιτέχνις δεν θέλει να αποκαλύψει τις λεπτομέρειες για το τι θα φορέσει, αλλά είπε ότι θα είναι μια «έκπληξη» και θα είναι ταιριαστό με το θέμα του φεστιβάλ που είναι η Ειρήνη.

Η καλλιτέχνις θα επισκεφθεί το Στόουνχεντζ στις 6 το πρωί για να σταθεί στη μέση του κύκλου προκειμένου να «πάρει όση ενέργεια μπορεί» πριν πάρει το δρόμο για το Γκλάστονμπερι.

Η Αμπράμοβιτς, η οποία έγινε η πρώτη γυναίκα καλλιτέχνης στα 255 χρόνια ιστορίας της Βασιλικής Ακαδημίας που έκανε σόλο έκθεση στις κύριες γκαλερί πέρυσι, δεν έχει πάει ποτέ στο Glastonbury στο παρελθόν και σκοπεύει να εξερευνήσει το Worthy Farm μόλις τελειώσει την ερμηνεία της στη σκηνή.

Πριν ανέβει η Αμπράμοβιτς στη σκηνή, θα υπάρξει μια άλλη στιγμή τέχνης όταν ο BISHI θα ερμηνεύσει το «Voice Piece» της Γιόκο Όνο για σοπράνο, το οποίο περιλαμβάνει τρεις «τεράστιες, καθαρτικές κραυγές» με τις οποίες μπορεί να συμμετάσχει το κοινό, στη σκηνή του πάρκου στις 12:25 μ.μ.

Με πληροφορίες από: Can Marina Abramović get Glastonbury to be silent for seven minutes?

ΔΗΜΟΦΙΛΗ