ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι Who ανακοίνωσαν πως θα ανεβάσουν το άλμπουμ «Quadrofenia» σε παράσταση μπαλέτου

Οι Who ανακοίνωσαν πως θα ανεβάσουν το άλμπουμ «Quadrofenia» σε παράσταση μπαλέτου

Ο Pete Townshend των The Who εμφανίζεται στο TQL Stadium την Κυριακή, 15 Μαΐου 2022, στο Σινσινάτι.

Invision

Το 1973, οι Βρετανοί rockers The Who κυκλοφόρησαν τον έκτο δίσκο τους, Quadrophenia. Το concept άλμπουμ υπό τον Pete Townshend αφηγήθηκε την ιστορία του Jimmy, ενός χαρακτήρα που παλεύει με την ταυτότητά του μέσα στο κίνημα των mod.

Έξι χρόνια αργότερα, το 1979, η ιδέα μετατράπηκε από ροκ όπερα σε κινούμενη εικόνα, καθώς ο Franc Roddam ανέλαβε το έργο της προβολής της ιστορίας του Jimmy στην οθόνη. Ο Φιλ Ντάνιελς συμμετείχε ως πρωταγωνιστής, σε μια ταινία που θα γινόταν σχεδόν απαραίτητη για τη σύγχρονη εποχή.

Τώρα, οι Sadler's Wells και η Universal Music UK πρόκειται να προσαρμόσουν την ιστορία του Jimmy για άλλη μια φορά, αυτή τη φορά για τη σκηνή σε μια νέα χορευτική παραγωγή με τίτλο «Quadrophenia, a Mod Ballet».

Ο σκηνοθέτης και χορογράφος Paul Roberts, ο οποίος έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τους Harry Styles και τις Spice Girls, πρόκειται να κάνει τις χορογραφίες της παράστασης, ενώ ο βραβευμένος με Tony, Rob Ashford θα αναλάβει τη σκηνοθεσία. Ο χορευτής Paris Fitzpatrick θα αναλάβει τον χαρακτήρα του Jimmy.

«Το Quadrophenia είναι το μόνο άλμπουμ των Who που συνέθεσα και παρήγαγα αποκλειστικά μόνος μου», είπε ο Townshend, σε μια δήλωση. «Και η ταινία που ακολούθησε το 1979 εκτόξευσε την καριέρα μερικών από τους καλύτερους νέους ηθοποιούς της εποχής».

Ο Townshend υποστηρίζει ότι τα θέματα της αρχικής ιστορίας εξακολουθούν να έχουν αναφορά και στο σήμερα. «Ήξερα ότι είχαμε κάτι που θα είχε απήχηση σε νέο κοινό», πρόσθεσε, «και επίσης θα έφερνε χαρά, όπως συνέβαινε σε άλλες δεκαετίες».

Η παραγωγή θα ανοίξει επίσημα στο Sadler’s Wells Theatre στο Λονδίνο τον ερχόμενο Ιούνιο.

Εν τω μεταξύ, ο Townshend απέρριψε πρόσφατα την ιδέα να συμμετέχει σε μια αποχαιρετιστήρια περιοδεία με τους The Who. Ο τραγουδοποιός είχε προηγουμένως ακουστεί αισιόδοξος για το ενδεχόμενο ενός τελευταίου ταξιδιού στο δρόμο με τους γεννημένους στο Λονδίνο rockers, αλλά από τότε φαίνεται να έχει αλλάξει γνώμη.

Πληροφορίες από: The Who announce ballet adaptation of ‘Quadrophenia’

ΔΗΜΟΦΙΛΗ