ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Paul McCartney ανακοίνωσε τις ημερομηνίες της περιοδείας του στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ο Paul McCartney εμφανίζεται στο Wrigley Field, Κυριακή 31 Ιουλίου 2011 στο Σικάγο.

AP

Ο θρύλος των Beatles, ο 81χρονος Paul McCartney, εμφανίστηκε για τελευταία φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2022, στο Pyramid Stage στο Φεστιβάλ Glastonbury. Φέτος, επιστρέφει με τέσσερα σόου στο Λονδίνο και το Μάντσεστερ, στο πλαίσιο της περιοδείας του Got Back.

Οι νέες ημερομηνίες θα σηματοδοτήσουν επίσης την πρώτη του εμφάνιση στο Μάντσεστερ από το 2011 και την πρώτη του εμφάνιση στο Λονδίνο μετά από έξι χρόνια, καθώς παίζει δύο νύχτες στο O2 Arena και δύο ραντεβού στο Co-op Live, αντίστοιχα.

Ο γεννημένος στο Λίβερπουλ τραγουδιστής-τραγουδοποιός, ένας από τους πιο επιτυχημένους μουσικούς όλων των εποχών, θα ερμηνεύσει ένα σετ που θα περιλαμβάνει 60 χρόνια κλασικών όπως τα «Hey Jude», «Let It Be», «Band on the Run», «Get Back» και «Lady Madonna».

«Είμαι ενθουσιασμένος που ολοκληρώνω τις ημερομηνίες της περιοδείας μου για το 2024 στο Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε ο McCartney σε μια δήλωση.

«Είναι πάντα ένα τόσο ιδιαίτερο συναίσθημα να παίζεις παραστάσεις στο έδαφος της χώρας μας. Θα είναι ένα καταπληκτικό τέλος της χρονιάς. Ας ετοιμαστούμε για πάρτι. Ανυπομονώ», πρόσθεσε.

Ο Paul McCartney ξεκίνησε την περιοδεία του «Got Back» το 2022, παίζοντας μια σειρά από 16 ραντεβού στις ΗΠΑ προτού προσγειωθεί στο Glastonbury τον Ιούνιο του ίδιου έτους, όπου έπαιξε με τον ράπερ Kendrick Lamar και την ποπ τραγουδίστρια Billie Eilish.

Το 2023, έπαιξε επιπλέον 18 παραστάσεις ως μέρος της περιοδείας στην Αυστραλία, το Μεξικό και τη Βραζιλία.

Κατά τη διάρκεια των συναυλιών του στο Got Back, ο τραγουδιστής χρησιμοποίησε επίσης συνεχώς αναβαθμιζόμενη τεχνολογία ήχου και βίντεο, συμπεριλαμβανομένων των απομονωμένων και αναμειγμένων φωνητικών πηγών του John Lennon από τη συναυλία που έπαιξαν οι Beatles στη στέγη των κεντρικών γραφείων της Apple Corps στο Λονδίνο, στις 30 Ιανουαρίου 1969.

Χρησιμοποιώντας μια τεχνική που αναπτύχθηκε από τον σκηνοθέτη του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, Πίτερ Τζάκσον, τα στελέχη επιτρέπουν στον ΜακΚάρτνεϊ να κάνει "ντουέτο" με τον εκλιπόντα σύντροφό του στο "I've Got a Feeling", από το άλμπουμ του 1970 Let It Be.

Τα εισιτήρια για τις παραστάσεις του McCartney στο Ηνωμένο Βασίλειο ξεκινούν να πωλούνται στις 10 π.μ. από την Παρασκευή 21 Ιουνίου.

Οι ημερομηνίες της περιοδείας στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ως εξής:

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου – Co-op Live, Μάντσεστερ, Ηνωμένο Βασίλειο

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου – Co-op Live, Μάντσεστερ, Ηνωμένο Βασίλειο

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου – The O2, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου – The O2, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Με πληροφορίες από: Got Back! Paul McCartney says ‘let’s party’ as he announces UK tour dates

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης