ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Syd Barrett: Δημοπρατούνται οι σανίδες από το παρκέ του εξωφύλλου του σόλο άλμπουμ του

Syd Barrett: Δημοπρατούνται οι σανίδες από το παρκέ του εξωφύλλου του σόλο άλμπουμ του

Το δωμάτιο όπου κάποτε έμενε ο κιθαρίστας των Pink Floyd, Syd Barrett.

Omega Auctions

Οι θαυμαστές των Pink Floyd μπορεί να ενδιαφέρονται να μάθουν ότι οι πορτοκαλί και μπλε σανίδες δαπέδου που υπήρχαν στο δωμάτιο όπου ο Syd Barrett φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο του σόλο ντεμπούτο άλμπουμ του, «The Madcap Laughs» (1968, βγαίνουν σε δημοπρασία.

Οι σανίδες αυτές προέρχονται από την κρεβατοκάμαρα του Barrett στο Wetherby Mansions του Λονδίνου και τις ζωγράφισε ο ίδιος με τη βοήθεια της Evelyn Rose, η οποία εμφανίζεται γυμνή στο οπισθόφυλλο του άλμπουμ.

Υπάρχουν περίπου 70 σανίδες δαπέδου συνολικά, μήκους τριών μέτρων η καθεμία και δημοπρατούνται ως σύνολο με τις εκτιμήσεις να κυμαίνονται μεταξύ 5.000 – 10.000 σύμφωνα με την Omega Auctions.

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στις 2 Ιουλίου.

syd barrett sanides spiti dimoprasia

Οι σανίδες από το διάσημο εξώφυλλο του δίσκου του Syd Barrett.

Omega Auctions

Η φωτογραφία εξωφύλλου του «The Madcap Laughs» τραβήχτηκε από τον θρυλικό φωτογράφο Mick Rock, ο οποίος θυμάται: «Όταν έφτασα για τη φωτογράφιση του The Madcap Laughs, ο Syd ήταν ακόμα με το σώβρακο του όταν άνοιξε την πόρτα. Είχε ξεχάσει τελείως τη συνεδρία και έσκασε στα γέλια. Η φίλη του, "Iggy the Eskimo" ήταν γυμνή στην κουζίνα και έφτιαχνε καφέ. Ούτε αυτήν την πείραξε. Γέλασαν και οι δύο πολύ και ήταν μια μαγική συνεδρία».

Με πληροφορίες από The floorboards from Syd Barrett's bedroom & 'The Madcap Laughs' album cover are being auctioned

ΔΗΜΟΦΙΛΗ