ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Φίνος Φιλμ: Ένας χρόνος χωρίς την Νόνικα Γαληνέα

Φίνος Φιλμ: Ένας χρόνος χωρίς την Νόνικα Γαληνέα

Η Νόνικα Γαληνέα  στο θεατρικό μονόλογο του Γ. Ρίτσου "Φαίδρα" που παρουσιάστηκε στο 2ο μέρος της παράστασης "Επιτάφιος' του Μίκη Θεοδωράκη σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου, στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου Παρασκευή 19 και Σάββατο 20 Ιουλίου 2002.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΚΡΙΒΙΑΔΗΣ ΧΑΡΗΣ

Ένα βίντεο - αφιέρωμα στην σπουδαία ηθοποιό Νόνικα Γαληνέα, με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από τον θάνατό της στις 3 Ιουνίου του 2023, δημοσίευσε η Φίνος Φιλμ. 

Στο συγκινητικό βίντεο, που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Φίνος, καταγράφονται οι πιο εμβληματικές στιγμές της ηθοποιού από ταινίες που είχε παίξει, μεταξύ των οποίων «Η Λεωφόρος του Μίσους» και «Η Κόρη του Ήλιου».

«Ηθοποιός με αριστοκρατική φυσιογνωμία, η Νόνικα Γαληνέα, αγάπησε το θέατρο κι αφιερώθηκε ολόψυχα σ’ αυτό. Σήμερα, έναν χρόνο μακριά της, τη θυμόμαστε μέσα από τους ρόλους της στις ταινίες «Η Λεωφόρος του Μίσους» και «Η Κόρη του Ήλιου», έγραψε η Φίνος Φιλμ στη λεζάντα της συγκινητικής ανάρτησης.

Η σταδιοδρομία της ξεκινάει με το Θέατρο Τέχνης.

Συνεργάζεται με τον Κάρολο Κουν, την Κατίνα Παξινού, τον Δημήτρη Χορν, την Άννα Συνοδινού, τον Αλέξη Μινωτή, τον Δημήτρη Μυράτ κ.α. Από το 1969, έζησε και συνεργάστηκε με τον Αλέκο Αλεξανδράκη. Μαζί, δημιούργησαν δύο θεατρικές σκηνές, το Θέατρο Ιλίσια και το Στούντιο Ιλίσια. Στη συνέχεια, συνεργάστηκε με το Εθνικό θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και το Αμφιθέατρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ