ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Abélard στο CNN Greece: Είμαστε η ηρεμία πριν από την καταιγίδα των Rammstein

Abélard στο CNN Greece: Είμαστε η ηρεμία πριν από την καταιγίδα των Rammstein
Οι Abélard, το γαλλικό πιανιστικό ντουέτο των Héloïse Hervouët και Yolande Kouznetsov που «ανοίγει» τη συναυλία των Rammstein Abélard

Οι Abélard, το γαλλικό πιανιστικό ντουέτο των Héloïse Hervouët και Yolande Kouznetsov που «ανοίγει» τη συναυλία των Rammstein μιλά στο CNN Greece για τη συνεργασία τους, την εμπειρία των συναυλιών ανά τον πλανήτη αλλά και το τι να περιμένει το ελληνικό κοινό από τη συναυλία της Πέμπτης.

Όπως τονίζουν, επιθυμία τους είναι να χτίζουν γέφυρες μεταξύ της κλασικής μουσικής και του industrial metal ενώ ρόλος τους είναι να αναδεικνύουν την ευαίσθητη, συναισθηματική και ρομαντική πλευρά της μουσικής των Rammstein.

Όσο για τη συναυλία, όπως τονίζουν χαρακτηριστικά όσοι παρευρεθούν θα παρακολουθήσουν το σόου της ζωής τους: εξαιρετικό, δυνατό και συναισθηματικά φορτισμένο.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη των Abélard στο CNN Greece

Πώς μπορείτε να συνδυάσετε το πιάνο με τον industrial ήχο των Rammstein;

Η μουσική των Rammstein είναι πλούσια σε αρμονίες, ρυθμούς και μελωδίες που είναι απόλυτα μεταβιβάσιμες και προσαρμόσιμες στο πιάνο και στις κλασικές μας δεξιότητες. Συνεργαζόμαστε με τον Jonas Atlan έναν συνθέτη και ενορχηστρωτή απόφοιτο του Ωδείου του Παρισιού και προετοιμάσαμε μαζί του το σετ των συναυλιών και το άλμπουμ μας.

Χτίζουμε γέφυρες μεταξύ της κλασικής μουσικής και του industrial metal. Θέλοντας να δείξουμε στον κόσμο ότι οι διαφορές μας μας κάνουν να αλληλοσυμπληρωνόμαστε, ανοίγουμε τα σύνορα των μουσικών στυλ.

Πιστεύετε ότι η μουσική των Rammstein είναι κατάλληλη για μια πιο «μελωδική» εκδοχή;

Απόλυτα. Ο ρόλος μας είναι να αναδείξουμε την ευαίσθητη, συναισθηματική και ρομαντική πλευρά της μουσικής των Rammstein. Είμαστε η ηρεμία πριν από την καταιγίδα! Επίσης μαζί μας, το κοινό μπορεί να ζεστάνει τις φωνές του πριν έρθουν οι θρύλοι.

Ποια ήταν η εμπειρία σας στις συναυλίες των Rammstein μέχρι τώρα; Και με ποιους τρόπους σας επηρέασαν;

Προσκληθήκαμε να υποστηρίξουμε τους Rammstein στις περιοδείες τους στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική το 2022, το 2023 και το 2024. Είμαστε πέρα για πέρα ευγνώμονες για μια απίστευτη εμπειρία, που έχει αλλάξει τη ζωή μας.

Ως κλασικοί μουσικοί, η μουσική μας συνήθως δεν τυγχάνει μαζικής προβολής και παίζουμε για σχετικά μικρό κοινό. Το να παίζεις για 40.000 έως 70.000 θαυμαστές σε κάθε συναυλία είναι τόσο απροσδόκητο. Μας υποδέχτηκαν με πολλή καλοσύνη και σεβασμό, τόσο από τους Rammstein, τις ομάδες τους, όσο και από το κοινό. Οι επαφές και οι στιγμές που μοιραζόμαστε με το κοινό είναι ανεκτίμητες. Είμαστε τόσο ευγνώμονες για την αγάπη που λαμβάνουμε.

Οι Rammstein επιστρέφουν στην Ελλάδα μετά από 14 χρόνια. Τι πρέπει να περιμένουν οι οπαδοί από τη συναυλία;

Θα παρακολουθήσουν το σόου της ζωής τους: εξαιρετικό, δυνατό και συναισθηματικά φορτισμένο. Ώρες τόσο θεαματικές, που δεν θα ξεχάσουν ποτέ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ