ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Apple αντιμετωπίζει μήνυση για το «Killers of the Flower Moon»

Σκηνή από την ταινία «Killers Of The Flower Moon»

Apple TV

Η Kristi Marie Hoffman, σχεδιάστρια κοστουμιών που εργάστηκε στο Killers of the Flower Moon του Martin Scorsese, υπέβαλε μήνυση κατά της Apple στις 22 Μαΐου.

Η Hoffman, η οποία είναι ιθαγενής Αμερικανίδα, ισχυρίστηκε ότι αφαιρέθηκε σκόπιμα από την υποψηφιότητα κατά τη διάρκεια της σεζόν των βραβείων λόγω μιας καταγγελίας που υπέβαλε στην Επιτροπή Ίσων Ευκαιριών Απασχόλησης σχετικά με φυλετικές διακρίσεις κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Η υπόθεση ερευνήθηκε τον Δεκέμβριο του 2022.

Ως αποτέλεσμα του διακανονισμού, η νέα αγωγή που υποβλήθηκε από τη Hoffman ισχυρίζεται ότι η Apple μείωσε σκόπιμα τον ρόλο της στην ταινία, υποστηρίζοντας ότι «προσπαθούν να διαγράψουν τις συνεισφορές της» στο Killers of the Flower Moon.

Η Hoffman λέει ότι ήταν υπεύθυνη για «το μεγαλύτερο μέρος της έρευνας και του σχεδιασμού κοστουμιών για την ταινία», ειδικά για τους χαρακτήρες των Osage στην ταινία. Επιπλέον, η Hoffman έλαβε επίσης τα εύσημα για το σακάκι που φορούσε ο χαρακτήρας του Leonardo Di Caprio, Ernest Buckhart, το οποίο λέει ότι «έχει κερδίσει πολλούς επαίνους για την αυθεντικότητα και την πρωτοτυπία του».

Στην μήνυση έχει επίσης συμπεριληφθεί η σχεδιάστρια κοστουμιών Jacqueline West από το Costume Designers Guild. Το νομικό έγγραφο ισχυρίζεται ότι τόσο η Hoffman όσο και η West είχαν αρχικά καταχωρηθεί στις υποψηφιότητες για το Βραβείο Σωματείων Σχεδιαστών Ενδυματολογίας, προτού αφαιρεθούν, κάτι που η ίδια ισχυρίζεται ότι οφειλόταν σε φυλετικές διακρίσεις.

Η μήνυση αναφέρει: «Από την καταγγελία της για την EEOC, η Χόφμαν έχει στοχοποιηθεί μέσω των προσπαθειών εξάλειψης των κατηγορουμένων για τη συνεισφορά της στην ταινία μέσω της προώθησης του West από τους κατηγορούμενους και της O' Keefe για τις προσπάθειές της».

Η Hoffman, η οποία εργάζεται στη βιομηχανία για 20 χρόνια, λέει ότι «έδωσε την καρδιά της» στην παραγωγή του Martin Scorsese επειδή αφορούσε ένα θέμα του λαού της.

Η Apple δεν έχει απαντήσει ακόμη στη μήνυση που υπέβαλε η Hoffman.

Με πληροφορίες απο: Apple sued over ‘Killers of the Flower Moon’

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης