ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ο θάνατός της μας γεμίζει θλίψη»: Δεκάδες μηνύματα για τον χαμό της Άννας Παναγιωτοπούλου

«Ο θάνατός της μας γεμίζει θλίψη»: Δεκάδες μηνύματα για τον χαμό της Άννας Παναγιωτοπούλου

Η αξέχαστη Άννα Παναγιωτοπούλου.

EUROKINISSI

Δεκάδες είναι τα συλλυπητήρια μηνύματα από τον καλλιτεχνικό, τον πολιτικό χώρο αλλά και απλούς πολίτες για τη δημοφιλή ηθοποιό  Άννα Παναγιωτοπούλου που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών. 

Καλλιτέχνες, ηθοποιοί και εκπρόσωποι του πολιτικού χώρου με συλλυπητήρια μηνύματα εκφράζουν τη λύπη τους.

Θανάσης Ευθυμιάδης: Καλό σου ταξίδι…

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης, ο οποίος πρωταγωνιστούσε μαζί της στην αγαπημένη σειρά «Ντόλτσε Βίτα», την αποχαιρέτησε με μήνυμα στα social media.

«Ακριβώς 29 χρόνια πριν, τον Μάιο του 1995, είχαμε το πρώτο μας γύρισμα για τον Ντόλτσε Βίτα… Σ' ευχαριστώ από καρδιάς. Καλό σου ταξίδι…», έγραψε ο Θανάσης Ευθυμιάδης στην ανάρτησή του.

https://www.instagram.com/p/C6i7J9UovGA/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Λίνα Μενδώνη: «Ευγνωμοσύνη για όσα μας προσέφερε»

«Η απώλεια της 'Άννας Παναγιωτοπούλου μας γεμίζει θλίψη, αλλά και ευγνωμοσύνη για όσα μας προσέφερε, από τη σκηνή και την οθόνη, πάνω από τον μισό αιώνα», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, πληροφορήθηκε την απώλεια της 'Άννας Παναγιωτοπούλου.

Και συνέχισε: «Διέγραψε μια γόνιμη και δημιουργική πορεία, στην οποία ξεδίπλωσε το πηγαίο ταλέντο της, σε ένα ευρύτατο ρεπερτόριο, αφήνοντας πάντοτε, έκτυπο και απόλυτα προσωπικό, το δικό της στίγμα. Κέρδισε, δίκαια και επάξια, την αγάπη του μεγάλου κοινού, μέσα από τους ρόλους που ενσάρκωσε σε άλλα παράγωγα της τηλεόρασης. Κάτι που δεν πρέπει να επισκιάσει τη μεγάλη της τροχιά στο θέατρο, ως ερμηνεύτριας, αλλά και ως συγγραφέας. Η Απαράγραπτη παραμένει η ουσιαστική συμβολή της στη σύλληψη και τη συγκρότηση του «Ελευθέρου Θεάτρου». Αυτού του πρωτοποριακού εγχειρήματος που έστησαν τα νέα παιδιά, μόλις απόφοιτοι, του Εθνικού, στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Ορθώνοντας ανάστημα στη Χούντα, με την «Ιστορία του Αλή Ρέτζο» και το «Και συ χτενίζεσαι», παραστάσεις του «Ελευθέρου Θεάτρου». . . . στο 'Άλσος Παγκρατίου, που υπήρξαν ανάσα ελευθερίας και ελπίδας μέσα στην καταπίεση και την καταχνιά της τυραννίας. Ενός εγχειρήματος στο οποίο η 'Άννα Παναγιωτοπούλου πρωτοστάτησε, όπως και στο διάδοχο σχήμα του, την «Ελεύθερη Σκηνή», πριν επιβληθεί, για πολλές δεκαετίες, ως ηθοποιός μεγάλης γκάμας και διαμετρήματος. Περισσότερο από όλα, η 'Άννα Παναγιωτοπούλου αφιερώθηκε στην Τέχνη. Την υπηρέτησε με αφοσίωση, χωρίς την παραμικρή έκπτωση και με πλήρη συναίσθηση των απαιτήσεων της. Στην οικογένεια της και τους πολλούς φίλους της απευθύνω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

ΣΥΡΙΖΑ: «Έχει το χάρισμα να «σπάει» την οθόνη»

Στην ανακοίνωσή του στο Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, αναφέρει:

«Η Άννα Παναγιωτοπούλου δεν ήταν απλά μια χαρισματική κωμική ηθοποιός. Υπήρξε μια σπουδαία καλλιτέχνη που άφησε ανεξάρτητο το στίγμα της στον χώρο της τηλεόρασης, του θεάτρου και του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου.

Το χάρισμα που είχε να «σπάει» την οθόνη και να σου απευθύνεται και αυτός ο τρόπος που έκανε και το μη αστείο να σε κάνει να γελάς, ήταν μοναδικός και αξεπέραστος.

Συλλυπητήρια στους οικείους τους. Θα μείνει για πάντα ξεχωριστή στις καρδιές και τη μνήμη όλων μας».

ΠΑΣΟΚ: Συλλυπητήριά στη σεμνή και ταλαντούχα ηθοποιό

Ο Τομέας Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και η υπεύθυνη Κ.Τ.Ε. Πολιτισμού – βουλευτής Λακωνίας Νάγια Γρηγοράκου αποχαιρετούν τη σπουδαία Ελληνίδα ηθοποιό Άννα Παναγιωτοπούλου.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: «Από τα παιδικά της χρόνια ήθελε να γίνει ηθοποιός. Μεγάλωσε σε μεγαλοαστικό περιβάλλον, το οποίο δεν είχε καμία σχέση με το θέατρο, ενώ και οι γονείς της δεν ήθελαν να ασχοληθεί με αυτό. Όταν την έστειλαν στην Ελβετία για σπουδές, γύρισε κρυφά και έδωσε εξετάσεις στο Εθνικό. Εκεί πρωτοσυνάντησε και τον Σταμάτη Φασουλή, με τον οποίο ήταν στην ίδια τάξη και αργότερα υπήρξαν βασικά μέλη στο Ελεύθερο Θέατρο. Η Άννα Παναγιωτοπούλου συνέχισε την καριέρα της με τις επιθεωρήσεις, στις οποίες έπαιζε αλλά έγραφε και το σενάριο. Ευρέως γνωστή έγινε μέσω της συμμετοχής της σε τηλεοπτικές σειρές, αρχικά στην κρατική και στη συνέχεια στην ιδιωτική τηλεόραση. Ο Σταθμός της τηλεοπτικής της καριέρας θεωρείται η ενσάρκωση της «Μαντάμ Σουσού» στην ομότιτλη διασκευή του μυθιστορήματος του Δημήτρη Ψαθά τη σεζόν 1986-87. "Η αναγνωρισιμότητα με τρελαίνει. Μ' αρέσει που αρέσω στον κόσμο, αυτή είναι η δουλειά μου, αλλά συγχρόνως με κάνει και ντρέπομαι. Η τηλεόραση δεν φτιάχνει σταρ, φτιάχνει συγγενείς". Αυτή ήταν η Άννα Παναγιωτοπούλου. Μια σεμνή, αφοσιωμένη, ταλαντούχα ηθοποιός που καταφέρνει μέσα από τον κάθε ρόλο να κεντρίζει το ενδιαφέρον και να αποσπά τις καλύτερες κριτικές. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους οικείους της».

ΚΚΕ: Αποχαιρετούμε με θλίψη την αγαπημένη ηθοποιό Άννα Παναγιωτοπούλου

Αποχαιρετούμε με θλίψη την αγαπημένη ηθοποιό 'Άννα Παναγιωτοπούλου η οποία στην, για πάνω από 45 χρόνια, η πορεία της έδειξε πάντα να κεντρίζει το ενδιαφέρον με την υποκριτική της τέχνη. Με τη χαρακτηριστική φωνή της, τις πνευματώδεις ατάκες της που συνόδευαν τις «απορίες» κάποια που «ήθελε να τα ξέρεις όλα» μαζί με το άφθονο γέλιο που χάρισε, έγινε κομμάτι της καθημερινότητας χιλιάδων ανθρώπων.

Η 'Αννα Παναγιωτοπούλου έγινε αγαπητή στο κοινό τόσο μέσα από το θέατρο και τον κινηματογράφο όσο και από τις τηλεοπτικές σειρές «Μαντάμ Σουσού», «Οι τρεις Χάριτες» και «Ντόλτσε Βίτα» που θεωρούνται «κλασικές επιτυχίες».

Το ΚΚΕ εκφράζει την ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της» αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος για την απώλεια της 'Άννας Παναγιωτοπούλου.