ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η νέα ταινία του Χαγιάο Μιγιαζάκι στο νούμερο ένα του αμερικανικού box office

Η νέα ταινία του Χαγιάο Μιγιαζάκι στο νούμερο ένα του αμερικανικού box office
Για πρώτη φορά στην πολυετή και πολύ σημαντική καριέρα του Χαγιάο Μιγιαζάκι (Hayao Miyazaki) η τελευταία του ταινία The Boy and The Heron έγινε η πρώτη πρωτότυπη παραγωγή κινουμένων σχεδίων που κατέκτησε την κορυφή του αμερικανικού box office. photo: Studio Ghibli

Ο Χαγιάο Μιγιαζάκι είναι ίσως ο πιο γνωστός δημιουργός animation του κόσμου, με ταινίες-σύμβολα όπως το Spirited Away και το Prince’s Mononoke, το The Boy and The Heron είναι η τελευταία του ταινία και ίσως η πιο σημαντική, όπως αναφέρουν οι κριτικές.

Για πρώτη φορά στην πολυετή και πολύ σημαντική καριέρα του Χαγιάο Μιγιαζάκι (Hayao Miyazaki) η τελευταία του ταινία The Boy and The Heron έγινε η πρώτη πρωτότυπη παραγωγή κινουμένων σχεδίων που κατέκτησε την κορυφή του αμερικανικού box office τώρα και πολλά χρόνια.

Το θαυμαστό παραμύθι του εμβληματικού σκηνοθέτη έκανε ντεμπούτο στις αίθουσες το Σαββατοκύριακο φέρνοντας στα ταμεία 12,8 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με την εταιρία Comscore.

Η 12η μεγάλου μήκους ταινία του Μιγιαζάκι έκανε πρεμιέρα τόσο σε υποτιτλισμένη όσο και σε μεταγλωττισμένη προβολή.

Ο μαγικός κόσμος του σκηνοθέτη από την Ιαπωνία έχει σημειώσει τεράστια επιτυχία στην χώρα του αλλά και στην υπόλοιπη Ασία, στις αίθουσες των ΗΠΑ ωστόσο, μέχρι τώρα, είχε κάνει λιγότερο αισθητή την παρουσία του. Σύμφωνα με το AP, η προηγούμενη ταινία του «The Wind Rises» που κυκλοφόρησε το 2013, συγκέντρωσε συνολικά 5,2 εκατ. δολάρια.

Το The Boy and the Heron σε παραγωγή του θρυλικού Studio Ghibli, για τη μεταγλωττισμένη στα αγγλικά εκδοχή συγκέντρωσε διάσημους ηθοποιούς που δάνεισαν τις φωνές τους όπως οι Κρίστιαν Μπέιλ, Ντέιβ Μπατίστα, Γουίλεμ Νταφόε, Μαρκ Χάμιλ, Ρόμπερτ Πάτινσον και Φλόρενς Πιου.

Η ιστορία της ταινίας εκτυλίσσεται κατά τη διάρκεια του Β′ Παγκοσμίου Πολέμου κι επικεντρώνεται σε ένα νεαρό αγόρι που ανακαλύπτει ένα εγκαταλελειμμένο πύργο στη νέα του πόλη και ξεκινά μια συναρπαστική περιπέτεια σε ένα φανταστικό κόσμο με οδηγό έναν ασημένιο ερωδιό που μπορεί να μιλάει.

Η ταινία είναι ένας φόρος τιμής στην πνευματικότητα και στην λύτρωση του θανάτου, όπως είχε αναφέρει ο ίδιος ο Μιγιαζάκι.

Σύντομα θα την δούμε και στις ελληνικές αίθουσες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ