ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έκθεση φωτογραφίες για την ενίσχυση του Σωματείου Φροντίδας Ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις

Έκθεση φωτογραφίες για την ενίσχυση του Σωματείου Φροντίδας Ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις

Έργα κλασσικών και σύγχρονων φωτογράφων φιλοξενούνται στο Athens House of Photography με καλό σκοπό.

Από τις 23 μέχρι τις 25 Οκτωβρίου μέρος της συλλογής της μοναδικής γκαλερί στην Αθήνα η οποία είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στη φωτογραφία εκτίθεται σε μια προσπάθεια να αφυπνίσει τις αισθήσεις, να ευαισθητοποιήσει αλλά κυρίως να κινητοποιήσει το κοινό σχετικά με τις νευρομυϊκές παθήσεις και την ενίσχυση του Σωματείου MDA Hellas.

Αν και η viral καμπάνια του Ice Bucket Challenge έκανε γνωστή στο ευρύ κοινό την πλέον διαδομένη πάθηση, την Αμυοτροφική Πλάγια Σκλήρυνση (ALS), εξακολουθεί να μην υπάρχει επαρκής ενημέρωση γύρω από το θέμα.

Mετά το Ice Bucket Challenge

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές της έκθεσης τα προβλήματα δεν αφορούν μόνο την πληροφόρηση, αλλά και την απαιτούμενη οικονομική στήριξη καθώς τα μη-κερδοσκοπικά σωματεία εξαρτώνται αποκλειστικά από δωρεές και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις για να συνεχίσουν το έργο τους.

Στην έκθεση διατίθενται αυθεντικά τυπώματα σπουδαίων κλασσικών φωτογράφων όπως Κωνσταντίνος Μάνος, Willy Ronis, Herbert List, Γιάννης Δήμου, Pentti Sammallahti, Κωστής Αντωνιάδης, William Abranowicz, Pierre Houcmant, Jan Saudek, Giorgia Fiorio και George Georgiou αλλά και συγχρόνων καλλιτεχνών όπως Νίκος Λώτσος, Χάρης Κακαρούχας, Emmanuel Coupe, Στράτος Καλαφάτης, Λιλίκα Παντζοπούλου, Ρέα Παπαδοπούλου, Leda de Piart, Παύλος Λάζος, Βασίλης Αρτίκος, Εμμανουέλα Αργυροπούλου, Γιώργος Βεντούρης, Ανδρέας Ζαχαράτος, Τζένη Λυκουρέζου, Ηρώ Παγώνα, Jeff Vanderpool και Ιωάννα Βασδέκη.

Επιπλέον, θα υπάρχουν φωτογραφικά λευκώματα που καλύπτουν το φάσμα της φωτογραφίας, από κλασσικούς όπως ο Josef Koudelka ή ο Man Ray έως και σύγχρονους Έλληνες όπως ο Καμίλο Νόλλας ή ο Γιώργος Δεπόλλας. Οι τιμές τους ξεκινούν από 5 ευρώ ενώ τα έσοδα θα διατεθούν απευθείας στο Σωματείο Φροντίδας Ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις MDA.

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, στις 20:30 και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 25 Οκτωβρίου.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ