#kanetokalo: το πρώτο πιλοτικό «χειροτεχνικό χωριό» της Ελλάδας είναι γεγονός
Μια πρωτοβουλία που που θα μπορούσε να αποτελέσει πρότυπο για να ξαναζωντανέψουν χωριά της πατρίδας μας με ελάχιστους ηλικιωμένους κατοίκους, το πρώτο πιλοτικό "χειροτεχνικό χωριό" που σχεδιάζουν οι χειροτέχνες από όλη την Ελλάδα, με την επωνυμία WoWo's είναι γεγονός.
Το θέμα αυτό καθώς και γενικότερα η ανάδειξη της χειροτεχνίας και η σημασία που μπορεί να έχει για την οικονομία και την απασχόληση στη χώρα μας, ειδικά μέσα στις συνθήκες κρίσης, βρέθηκε στο επίκεντρο συζήτησης που έγινε, με την ευκαιρία της πραγματοποίησης μπαζάρ της πρωτοβουλίας χειροτεχνών απ΄ όλη την Ελλάδα, με την επωνυμία Working Women's Stories.
Η συντονίστρια της κίνησης των WoWo's, Άννα Λιάκου, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σε θέματα φορολογίας του κλάδου που είναι ιδιαίτερα σημαντικά.
"Θα μπορούσαμε, άραγε, να είμαστε νόμιμες ως χειροτέχνισσες, με όρους που να μας επιτρέπουν να συνεχίζουμε, με φορολογία συμβατή με τα όσα πουλάμε και με τα γενικότερα έξοδά μας ως μητέρων, γιαγιάδων, συζύγων και όχι μόνο;" ανέφερε μεταξύ άλλων.
Τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν από έργα που χάρισαν οι χειροτέχνες της πρωτοβουλίας, στην εκδήλωση που έγινε στον πολυχώρο "Επήρεια Πολιτισμός" στην Βασ. Κωνσταντίνου 44, πήγαν στην Ένωση "Μαζί για το Παιδί" που αποτελείται από μη κερδοσκοπικά σωματεία και ιδρύματα, τα οποία εργάζονται εδώ και είκοσι χρόνια για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιά ετησίως.
Ανάμεσά στους χειροτέχνες που προσέφεραν τα έργα τους ήταν και πρόσφυγες που πληροφορήθηκαν για την εκδήλωση και του σκοπούς της και θέλησαν να συμμετάσχουν δωρίζοντας έργα τους.
Η πρωτοβουλία WoWos, όπως ανέφεραν, θα συνεχίσει τις δράσεις της για την ανάδειξη της χειροτεχνίας και του έργου των χειροτεχνών μέσα από εκδηλώσεις-συζητήσεις και μπαζάρ.