ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μέρες σαν αυτές θέλεις να ξυπνήσεις σε ένα Book & Bed

Μέρες σαν αυτές θέλεις να ξυπνήσεις σε ένα Book & Bed

Μέρες σκοτεινές και χτυπημένες ή μέρες που ακολουθούν τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας και τον μινιμαλιστή κύριο Παπαδημητρακόπουλο, θα ήθελα να κοιμηθώ και να ξυπνήσω σε ένα ξενοδοχείο βιβλιοδοχείο. Κάπου όπου οι λαβύρινθοι της λογοτεχνίας θα πάρουν το μυαλό από τον τρόμο που επέστρεψε.

Το “Book and Bed” (Βιβλίο και Κατάλυμα) είναι ένα χόστελ, για να βιώσετε την εμπειρία “της ευτυχισμένης στιγμής του ύπνου” δίπλα στο λατρεμένο σας βιβλίο στο Τόκιο και το Κιότο. Μπορεί τα κρεβάτια του να είναι κάπως πιο άνετα για τους Ιάπωνες ωστόσο το κανονικό μέγεθος ταιριάζει και σε Ευρωπαίο που δεν γεννήθηκε μεγαλόσωμος.

Στα αφιερωματικά στη λογοτεχνία χόστελςπροσφέρονται και διαφορετικού τύπου κρεβάτια, μικρές καμπίνες “ράφια” που βρίσκονται πίσω από τις βιβλιοθήκες αλλά και “κουκέτες χωμένες πίσω από σελίδες”.

Στο χόστελ στο Κιότο υπάρχουν κρεβάτια με θέα προς τον ποταμό Κamogawa river. Στη διάρκεια της μέρας οι πελάτες δεν επιτρέπεται να είναι στα κρεβάτια, αλλά υπάρχει ευρύχωρο λόμπι με καναπέδες.

Το βιβλιοπωλείο – χόστελ στο Τόκιο έχει περισσότερα από 2.500 βιβλία στα ιαπωνικά και στα αγγλικά και στο Κιότο περισσότερα από 5.000 βιβλία. Μεταξύ των άλλων ανέσεων, υπάρχουν δωρεάν Wi-Fi, 24 ώρες κοινόχρηστα ντους και τουαλέτες, ερμάρια (περιορισμένος αριθμός) και ένα μπαρ για όταν θες να μιλήσεις με άλλους βιβλιοφάγους για το που πάει αυτός ο κόσμος, ο μικρός και μέγας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ