ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

World Press Photo Contest 2016: οι πιο συγκλονιστικές δημοσιογραφικές εικόνες της χρονιάς

World Press Photo Contest 2016: οι πιο συγκλονιστικές δημοσιογραφικές εικόνες της χρονιάς

H σπαρακτική φωτογραφία του άντρα που κουβαλάει ένα βρέφος κάτω από τα συρματοπλέγματα των σερβο-ουγγρικών συνόρων και την οποία απαθανάτισε με τον φωτογραφικό φακό του ο Αυστραλός Warren Richardson πήρε το πρώτο βραβείο στο σημαντικότερο διαγωνισμό φωτορεπορτάζ του κόσμου, το World Press Photo.

Στον περιώνυμο διαγωνισμό που για αρκετούς είναι τα Όσκαρ της δημοσιογραφίας με εικόνες, υποβλήθηκαν περίπου 82.951 φωτογραφίες από 5.775 φωτογράφους από 128 χώρες.

Η 18μελής επιτροπή στον στο 59ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Φωτοειδησεογραφίας (World Press Photo Contest) επέλεξε να βραβεύσει 41 φωτογράφους 21 εθνικοτήτων σε επτά κατηγορίες.

Συνολικά βραβεύτηκαν 41 φωτογράφοι από τις εξής 21 χώρες: Αυστραλία, Αυστρία, Βραζιλία, Καναδάς, Κίνα, Γαλλία, Γερμανία, Ιράν, Ιταλία, Ιαπωνία, Μεξικό, Πορτογαλία, Ρωσία, Σλοβενία, Νότια Αφρική, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, τη Συρία, την Τουρκία και τις ΗΠΑ.

Άνθρωποι και βλέμματα με ταλέντο και αφαιρετική παρατηρητικότητα που υπηρετούν το είδος του φωτορεπορτάζ με πίστη και θάρρος για να παρουσιάσουν τα αληθινά περιστατικά της ζωής, χωρίς συμβιβασμούς και παραποιήσεις.

World Press Photo Contest: 2016 winners

ΔΗΜΟΦΙΛΗ