ΜΟΔΑ

London Fashion Week. Όσα άξιζαν στην πρώτη εβδομάδα αντρικής μόδας

REUTERS/Neil Hall

Πολιτική, neon, η επιστροφή της βασίλισσας της μόδας Vivienne Westwood. Unisex, άφυλη μόδα, τολμηρές και αστείες προτάσεις, χιούμορ, πολύ χιούμορ και μια διάθεση να ταρακουνήσεις το σύστημα γύρω σου.

Η πρώτη Εβδομάδα Μόδας για την αντρική μόδα ολοκληρώθηκε στο Λονδίνο δίνοντας τροφή για σχόλια, σκέψεις, τι είναι η μόδα, τα φύλα, το κλίμα, τα στερεότυπα. Πώς όλα αυτά μπορούν να επαναπροσδιορίζονται με τρόπους λειτουργικούς στο στιλ του άντρα σήμερα που δεν έχει καμία σχέση με όσους προηγήθηκαν.

Πολύ απλά γιατί σήμερα ο κόσμος είναι αλλιώς.

Η περίπτωση της Vivienne Westwood που επέστρεψε στη μητρόπολη του punk, επιβεβαιώνει το παραπάνω. Η παρουσίαση της ήταν και η τελευταία στην αντρική Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου και αυτό που έδωσε στο κοινό ήταν ο εαυτός της, ανατρεπτικός όσο γίνεται, ετερόκλητος όσο ακριβώς θα περίμενες από την ιέρεια του βρετανικού φλέγματος που έχει δική του ορμή και ατζέντα.

Η 75χρονη σχεδιάστρια, που είναι γνωστή για τις εκκεντρικές της δημιουργίες και τις περιβαλλοντικές της ανησυχίες, παρουσίασε ρούχα για άνδρες και γυναίκες στην συλλογή της για το φθινόπωρο/χειμώνα 2017/18 με τίτλο "Ecotricity", προτείνοντας φορέματα και φούστες για τους άνδρες και γραβάτες για τις γυναίκες.

"Εκείνη κι εκείνος διασκεδάζουν με ρούχα unisex που μπορούν να ανταλλάζουν μεταξύ τους" αναφέρεται στην παρουσίαση της συλλογής.

Αγοράστε λιγότερα, κάντε καλές επιλογές, περιορίστε την εκμετάλλευση των φυσικών πηγών του πλανήτη" λέει υπενθυμίζοντας μας ότι το κλίμα είναι η προτεραιότητα της και αυτό οφείλουν όλοι.

Η επιστροφή της Westwood καλεί σε επανάσταση

"Έχουμε μέλλον, φροντίστε για μια πράσινη οικονομία, απαιτείστε καλύτερη διαχείριση της πρώτης ύλης και έχετε το νου σας στα ενεργειακά αποθέματα" λέει πάνω κάτω η Vivienne Westwood που επέστρεψε στο Λονδίνο μετά το Μιλάνο, όπου και παρουσίαζε την αντρική συλλογή της στο παρελθόν. Ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στο τετραήμερο του London Fashion Week και επανέλαβε ξανά το μανιφέστο της.

"Το Λονδίνο είναι το σπίτι μου. Λυπάμαι που αποχωρώ από το Μιλάνο διότι ήταν τόσο ευγενικοί με εμένα" δήλωσε η σχεδιάστρια στα παρασκήνια του σόου. Ο οίκος μόδας Burberry θα παρουσιάσει την συλλογή του για τους άνδρες μαζί με εκείνη για τις γυναίκες στην γυναικεία Εβδομάδα Μόδας τον επόμενο μήνα.

H βρετανική μόδα μετά το Brexit

Ή, χμ, όσα μάθαμε από την Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου. Το διπλό χτύπημα του Brexit αλλά και της αποχώρησης της Burberry από το London Collections MenLFWM) άφηνε περιθώρια για πολλά λάθη στην π΄ρωτη διοργάνωση μετά το διαζύγιο της Βρετανίας με την Ευρώπη.

Έξι μήνες μετά οι επαγγελματίες της μόδας απέδειξαν ότι έχουν όλα όσα χρειάζεται για να αντέξουν στις αλλαγές. Εκκεντρικές και πολιτικοποιημένες, αυτοί είναι οι σχεδιαστές που συζητήθηκαν εξωφρενικά πολύ -περίπου όσο εξωφρενικά ακριβές είναι και οι δημιουργίες τους αλλά αυτό δεν είναι θέμα ακολουθούν κάποια νέα μαθήματα επάνω στο στιλ δωρεάν.

Ο Christopher Raeburn για τα οργανικά, ανακυκλωμένα υφάσματα

REUTERS/Neil Hall

Ο Kiko Kostandinov για τις "φόρμες εργασίας" του

Ο Oliver Spencer για τη λειτουργικότητα του

REUTERS/Neil Hall

Η Maharishi για τη μαχητικότητα της

Ο οίκος E Tautz για τις φαρδιές, γενναιόδωρες φόρμες του

O Craig Green γιατί αποδομεί την αντρική γκαρνταρόμπα με χειρουργική μαεστρία

Ο Christopher Shannon με την οργή και το τρολάρισμα απέναντι σε όλα

Ακόμη και στις σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πλέον είναι κάτι περίεργο μετά το Brexit. Ή όχι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης