ΜΟΔΑ

Μια 81χρονη Νοτιοκορεάτισσα αψηφά τα στερεότυπα του χώρου του μόντελινγκ

Η 81χρονη Νοτιοκορεάτισσα Τσόι Σουν Χουά

AP Photo/Lee Jin-man

Στον τελικό της Μις Υφήλιος έφτασε στην ηλικία των 81 ετών η Νοτιοκορεάττισα Τσόι Σουν Χουά, αψηφώντας τα στερεότυπα του μόντελινγκ και καταρρίπτοντας το ρεκόρ της γηραιότερης διαγωνιζόμενης σε έναν τέτοιο διαγωνισμό. 

Η Τσόι Σουν Χουά ονειρευόταν να γίνει μοντέλο όταν ήταν ακόμη 20 χρονών, ωστόσο οι αντιξοότητες της ζωής δεν της επέτρεψαν να κυνηγήσει το όνειρό της. Ο διαγωνισμός όμως, αποφάσισε να ανατρέψει τους ηλικιακούς περιορισμούς που επέτρεπαν μόνο σε γυναίκες ηλικίας 18-28 ετών να συμμετέχουν.

«Αφού άκουσα ότι καταργήθηκαν οι περιορισμοί ηλικίας, σκέφτηκα: «Ουάου, αυτό είναι υπέροχο. Δεν μπορώ να χάσω αυτήν την ευκαιρία» δήλωσε η Τσόι στο Reuters.

Μπορεί να μην κατάφερε να φορέσει το στέμμα της Μις Υφήλιος, αλλά της δόθηκε το «Βραβείο της πιο Καλοντυμένης» μεταξύ των νεότερων διαγωνιζόμενων.

Τα όνειρά της να γίνει σουπερμόντελ ή σταρ του κινηματογράφου όταν ήταν μικρότερη έπρεπε να μείνουν στην άκρη, καθώς έπρεπε να βρει μια πιο «σίγουρη» δουλειά για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις οικονομικές της υποχρεώσεις.

Εργαζόταν επί σειρά ετών ως φροντιστής σε νοσοκομείο, ώσπου μια μέρα ένας από τους ασθενείς της πρότεινε να κάνει αίτηση για να γίνει μοντέλο στην ηλικία των 72 ετών.

Τότε αποφάσισε να εγγραφεί σε μια ακαδημία μοντέλων και όπως αφηγείται η ίδια, όταν τα βράδια είχε βάρδια στο νοσοκομείο εξασκούσε το περπάτημά της σαν να βρισκόταν σε πασαρέλα και να ποζάρει μπροστά σε έναν καθρέφτη.

Από τότε, η νέα καριέρα της Τσόι έχει απογειωθεί και έχει εμφανιστεί σε πολλές επιδείξεις μόδας, ενώ η εικόνα της έχει γίνει viral σε περιοδικά και η ιστορία της καλύπτεται από τηλεοπτικές εκπομπές.

«Σκόραρα στο δεύτερο ημίχρονο της ζωής μου»

«Στο πρώτο ημίχρονο της ζωής μου έτρεχα χωρίς να βάλω γκολ, αλλά τελικά σκόραρα στο δεύτερο» δήλωσε χαρακτηριστικά στο Reuters.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Νότια Κορέα αναμένεται να γίνει μια κοινωνία γηρασμένη μέσα στο 2025, οπότε και πλέον το ένα πέμπτο του πληθυσμού της θα είναι άνω των 65 ετών, με την Τσόι να θέλει η επιτυχία της να εμπνεύσει άλλους σε αυτήν την ηλικιακή κατηγορία.

«Ελπίζω ότι και άλλοι θα μπορέσουν να βρουν το κουράγιο μέσα από την ιστορία μου», είπε η Τσόι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης