ΜΟΔΑ

David Koma: Ο μάγος των γλυπτών στη μόδα αναλαμβάνει νέος creative director στον Οίκο Blumarine

Ο David Koma νέος διευθυντής δημιουργικού του Blumarine

ΑΠΕ ΜΠΕ

Ο Γεωργιανής καταγωγής σχεδιαστής David Koma ορίστηκε επίσημα ο νέος διευθυντής δημιουργικού του οίκου Blumarine. Ο σχεδιαστής έχει τον δικό του οίκο μόδας που φέρει το όνομα του, με έδρα το Λονδίνο και είναι γνωστός για τις εντυπωσιακές, γλυπτικές σιλουέτες του που τον έκαναν να συμμετέχει συχνά στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου.

Αναλαμβάνοντας τον ρόλο που εγκαταλείπει o Walter Chiapponi μετά από μια σεζόν, ο David Koma πρόκειται να φέρει νέο όραμα και κατεύθυνση στον ιταλικό οίκο. Θα παρουσιάσει την πρώτη του συλλογή, pre-fall 2025, τον Μάιο ή τον Ιούνιο του 2025.

Γνωστός για τα σχέδια του στο κόκκινο χαλί, ο Koma ίδρυσε τον ομώνυμο οίκο μόδας του με έδρα το Λονδίνο το 2009 και έχει δημιουργήσει μια ισχυρή πελατεία για τις γλυπτικές και τολμηρές σιλουέτες του.

«Η αισθητική του David Koma με συνεπήρε από την αρχή. Είμαι βέβαιος ότι ο David θα είναι σε θέση να ερμηνεύσει τέλεια τους κώδικες Blumarine, χάρη στο όραμα και τη στιλιστική του ευαισθησία, που χαρακτηρίζεται από μια συντριπτική θηλυκότητα», δήλωσε ο Marco Marchi, διευθυντής της Exelite, μητρική εταιρεία της Blumarine, σε δήλωση.

Σε δήλωσή του, ο David Koma είπε για τη νέα του θέση στον οίκο μόδας: «Ο Blumarine ενσωματώνει ένα μοναδικό συνδυασμό αισθησιασμού, διαχρονικής αίγλης και κομψότητας που πάντα θαύμαζα και είναι τιμή μου που μπορώ να γράψω το επόμενο κεφάλαιο στη λαμπρή ιστορία της μάρκας. Είμαι ενθουσιασμένος που τιμώ την πλούσια δημιουργική κληρονομιά του Blumarine, ενώ την εμποτίζω με το δικό μου σύγχρονο όραμα».

Ο Walter Chiapponi αποχώρησε τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους μετά από μόλις μία σεζόν στο τιμόνι του οίκου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης