ΜΟΔΑ

Ο Καρλ Λάγκερφελντ αγαπάει τη μοναξιά επειδή είναι πλούσιος

REUTERS/Benoit Tessier

Aπό το 1983 ένας κύριος με αλογοουρά δίνει εντολές και προσδιορίζει τι σημαίνει το look Chanel ακόμη και εάν ο ίδιος φοράει σακάκια Dior Homme και Givenchy.

O Kαρλ Λάγκερφελντ από το ατελιέ του στον πρώτο όροφο της Rue Cambon απολαμβάνει το σεβασμό και η αυλή του δεν μοιάζει να χάνει τη δυναμική του. Για το νέο τεύχος της βρετανικής Vogue η Alexandra Shulman, η γυναίκα που διευθύνει τη βρετανική έκδοση του περιοδικού, μίλησε με τον άντρα που τώρα πια έχει απολαύσει και τα συγχαρητήρια πολλών μετά την έκθεση Mademoiselle Prive που έριξε την αυλαία της την 1η Νοεμβρίου στη Saatchi Gallery. Aκολουθούν κάποια highlights από τη συνάντηση τους τον περασμένο Ιούλιο, όταν ο Λάγκερφελντ την υποδέχθηκε στο λευκό γραφείο του γεμάτο από μπογιές, iPhones και φωτογραφίες από την επερχόμενη έκθεση.

Για τις απαιτήσεις από τους σχεδιαστές σήμερα

“Eάν πιστεύεις ότι σου ζητάνε πολλά, δεν δεσμεύεσαι με αυτά τα συμβόλαια. Μισώ τους σχεδιαστές που αφού τσεπώσουν τα χρήματα, αποχωρούν λέγοντας ‘Μου ζητάνε πολλά!’ Για μένα είναι ένα κανονικό αίτημα. Αλλά εγώ δεν είμαι κανονικός. Μου αρέσει αν το κάνω. Δεν με πιέζω.”

Ο Aλμπέρ Ελμπαζ θέλει να φέρει το όνειρο πίσω στη μόδα

Για όσους τον αντιγράφουν

“Αν το έχω κάνει πρώτος, δεν με νοιάζει. Μου αρκεί”.

Για τα καζίνο στο Μονακό που πλέον δεν επισκέπτεται

“Δεν είναι όπως παλιά. Είναι άτσαλα. Έχεις την αίσθηση ότι οι άνθρωποι εκεί πληρώνουν το νοίκι τους με όσα κερδίζουν”.

Για τα παιδιά που δεν έχει

“Δεν έχω δικά μου παιδιά αλλά είμαι καλός με τα παιδιά των άλλων, όπως το διάσημο βαφτιστήρι μου (ο 7χρονος Hudson Kroenig έχει κάνει αρκετές δορές εμφανίσεις στα show της Chanel). To ήξερες ότι το Vanity Fair κάνει ολόκληρο άρθρο για αυτόν μετά την εμφάνιση του δίπλα από τον Pharrell στη Νέα Υόρκη;”

Για τη σχέση της μόδας με την τεχνολογία

“H ιδέα είναι να πάρεις κάποια εμβληματικά κομμάτια από τον 20ο αιώνα και να τα κατασκευάσεις με ένα τρόπο που δεν θα μπορούσε να υπάρξει πριν την έλευση του 21ου αιώνα”.

Για τις διαφορετικές συλλογές αλλά και τα labels που διευθύνει

“Δεν τις μπερδεύω ποτέ στο κεφάλι μου. Αυτό είναι το μυστικό μου. Πρώτα από όλα, δεν μου αρέσει να αναλύω τα γιατί. Όταν δημιουργώ για τον οίκο Fendi είμαι ένας άλλος άνθρωπος από εκείνον που δημιουργεί για τη Chanel ή το δικό μου label. Δεν έχω μια προσωπικότητα. Έχω τρεις. Ποτέ δεν χάνομαι μέσα στις ερωτήσεις. Προτιμώ να αναζητώ απαντήσεις. Ακούγεται πολύ ψεύτικο, έτσι δεν είναι; Κατά κάποιο τρόπο είμαι σαν μια μηχανή”.

Για την πολυτέλεια της μοναξιάς

“Λατρεύω να μένω μόνος. Εάν είσαι άρρωστος ή φτωχός υποθέτω ότι είναι κάπως δύσκολο αλλά στην περίπτωση μου είναι η μοναξιά είναι η υπέρτατη πολυτέλεια που μπορώ να μου χαρίσω”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης