ΜΟΔΑ

Ένα περιοδικό για τον πρίγκιπα Χάρι & το 2% του πλανήτη

Ένα περιοδικό για τον πρίγκιπα Χάρι & το 2% του πλανήτη
REUTERS/Stefan Wermuth

Οι κοκκινομάλλες και οι κοκκινομάλληδες είναι μόνον το 2% του πληθυσμού του πλανήτη και έχουν τον δικό τους γαλαζοαίματο. Πλέον έχουν και ένα περιοδικό αφιερωμένο σε αυτούς.

Το MC1R ξεκίνησε σαν ένα φωτογραφικό project είπε ο εμπνευστής του, Tristan Rodgers στο περιοδικό i-D. "Με μια μικρή ομάδα φίλων, κοκκινομάλληδες κι αυτοί" λέει. "Μεγάλωσε το project και έτσι άρχισα να συλλέγω φωτογραφίες κι ιστορίες καθώς τραβούσα φωτογραφίες. Ρώτησα να μάθω το κόστος εκτύπωσης ενός άλμπουμ φωτογραφιών σε λίγα αντίτυπα. Το ποσό για 20 αντίτυπα ήταν κοντά στο ποσό για 500. Ξεκίνησα λοιπόν μια εκστρατεία crowdfunding, υπήρχαν περισσότερες προ-παραγγελίες από ό,τι υπολόγιζα, κι έτσι κατάφερα να εκτυπώσω τα 1.600 αντίτυπα του πρώτου τεύχους" εξήγησε ο Tristan Rodgers.

Με καλλιτέχνες όπως οι Giovanni Lipari και Jens Kaesemann συμμάχους του ο εμπνευστής του ετνύπου βρίσκεται σε καλό δρόμο. Ένα μεγάλο δίκτυο από -και για- κοκκινομάλληδες το οποίο αναδύεται σ' όλον τον κόσμο πλέον έχει το δικό του έντυπο και ο Rodgers βρίσκεται ηγέτης σε ένα κίνημα με φακίδες.

Με αφορμή την έκδοση o Rodgers επισκέφθηκε το μεγάλο φεστιβάλ Irish Redhead Convention όπου και και ανακάλυψε μια καλλιτεχνική σκηνή με πολλά πρότζεκτ στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, την Ολλανδία, τη Νότια Αφρική, την Αυστραλία, την Ιταλία, το Ισραήλ, τη Γερμανία και βεβαίως, την Ιρλανδία.

Με αναρίμητους καλλιτέχνες να βρίσκουν έμπνευση στους σπάνιους ανθρώπους με τα κόκκινα μαλλιά (από τις σειρές της Harley Weir, το RED HOT του Thomas Knights, τις σειρές της Alina Asmus με το μοντέλο Kianne στις σειρές της Michelle Marshall) ο Rodgers έχει αναλάβει να ορίσει τους κοκκινομάλληδες στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ