ΜΟΔΑ

Η Αυστραλία του Μάριο Τεστίνο είναι γεμάτη από λευκούς

Η Αυστραλία του Μάριο Τεστίνο είναι γεμάτη από λευκούς

Για δέκατη φορά ο φωτογράφος από τη Βολιβία αναλαμβάνει χρέη guest editor σε μία από τις εκδόσεις Vogue απαθανατίζοντας μια ωδή στην Αυστραλία.

Σε forum των hardcore φανατικών αναγνωστών της μόδας δεν είναι ένας τεύχος για την Αυστραλίας. Είναι ένα τεύχος για το Σίδνεϊ. Επιπλέον πολλοί ενοχλήθηκαν από την επιλογή της Λάρα Στόουν σε ένα εξώφυλλο που θα μπορούσε να δοθεί σε μοντέλο από την Αυστραλία ενώ οι περισσότεροι σχολίασαν αυτό που είδαν.

Η Αυστραλία είναι μια χώρα όπου εργάζονται μόνο λευκά μοντέλα αν και είναι μια χώρα γεμάτη διαφορετικές εθνότητες.

Ο διευθυντής του περιοδικού γράφει για το πατριωτικό του συναίσθημα στο editorial ενώ ο φωτογράφος από τη Λατινική Αμερική δημιούργησε ακόμη μια φορά εικόνες δικές του, με τα χρώματα, τα κάδρα, τα βλέμματα της ηδυπάθειας-που-λίγο-βαριέται.

Η Αυστραλία εξακολουθεί να είναι το μόνο έθνος της Βρετανικής Κοινοπολιτείας που δεν έχει υπογράψει συνθήκη με τους πρώτους κατοίκους της. Οι κυβερνήσεις του Καναδά, των ΗΠΑ και της Νέας Ζηλανδίας, έχουν ήδη υπογράψει συνθήκες με τις αυτόχθονες κοινότητές τους.

Στις αρχές Φεβρουαρίου, εκπρόσωποι των ιθαγενών κατέθεσαν πρόταση, απαιτώντας να υπάρξει κατάρτιση Συνθήκης αντί συνταγματικής αναγνώρισής τους - κάτι που φέρεται ότι προωθεί η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ενώ η υπουργός Υποθέσεων Ιθαγενών της Βικτώριας, Natalie Hutchins, δήλωσε ότι οι κυβερνήσεις της χώρας (ομοσπονδιακή και πολιτειακές) έχουν αγνοήσει για πολύ καιρό τις θέσεις των Αβοριγίνων.