ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Μετά το hoverboard, η Lexus δημιουργεί ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο από χαρτόνι

Μετά το hoverboard, η Lexus έχει βαλθεί να επαναπροσδιορίσει τη σχέση μας με τις μηχανές.

Λίγο καιρό μετά την έκδοση του hoverboard που προσγειώθηκε στο σήμερα από το κινηματογραφικό σύμπαν του “Eπιστροφή στο Μέλλον” παρουσίασε το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο origami.

Κατασκευασμένο από τους βιομηχανικούς σχεδιαστές των βρετανικών εταιρειών LaserCut Works και Scales and Models, για λογαριασμό της θυγατρικής της Toyota, Lexus, το πρωτότυπο δημιούργημα παρουσιάστηκε στα πλαίσια των εκδηλώσεων της εκδήλωσης Grand Design Live στο Μπέρμινχαμ.

Υπόσχεση των πέντε σχεδιαστών και μοντελιστών να δημιουργήσουν ένα “σχεδόν πλήρως” λειτουργικό αυτοκίνητο origami, ακριβές αντίγραφο του σεντάν IS sport της εταιρείας.

Κατασκευασμένο από (περίπου) 1.700 φύλλα χαρτονιού κομμένα από λέιζερ, οι ευφυείς δημιουργοί ένωσαν το ανακυκλώσιμο υλικό με ξυλόκολλα και το στερέωσαν σε ένα λεπτό πλαίσιο αλουμινίου.

Σχεδόν τα πάντα λειτουργούν κανονικά επάνω σε αυτό το ανακυκλώσιμο τετράτροχο. Οι τροχοί, κατασκευασμένοι από χαρτί, λειτουργούν κανονικά και ο ηλεκτρικός κινητήρας δίνει ώθηση και ζωή σε ένα αυτοκίνητο που εντυπωσιάζει. Εννοείται ότι και οι χάρτινες πόρτες ανοίγουν κανονικά και τα εργονομικά καθίσματα υποστηρίζουν το βάρος των επιβατών.

“Τα καθίσματα μας ταλαιπώρησαν κάπως ενώ οι τροχοί ήθελαν αρκετή προσπάθεια” είπε ο Ruben Marcos της Scales & Models που όμως είναι ευγνώμων. "Ήταν μια απρόσμενα διδακτική εμπειρία" είπε.

Με κάθε χάρτινη επιφάνεια αριθμημένη, οι μοντελιστές δεν χάθηκαν στη δαιδαλώδη διαδικασία συναρμολόγησης του. Τρεις μήνες ήταν αρκετοί για να γίνει η ιδέα, πραγματικότητα.

Discover the 'origami-inspired' car made out of cardboard by Gareth Herincx

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης