ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H θρυλική Citroen SM επέστρεψε ως DS SM Tribute

Η εμβληματική Citroen SM της δεκαετίας του ’70 επιστρέφει στο προσκήνιο ως πρωτότυπο με καινούργια εμφάνιση και με τα σήματα της DS Automobiles. Έτσι το ρετρό-φουτουριστικό concept DS SM Tribute τιμά τα 10 χρόνια της DS ως ξεχωριστή μάρκα κάτω από την ομπρέλα της Stellantis, που ως γνωστόν προέκυψε μετά τη συγχώνευση των PSA και FCA.

Το DS SM Tribute επαναπροσδιορίζει πώς θα μπορούσε να εξελιχθεί η αρχική SM της δεκαετίας του '70, αν συνέχιζε την πορεία του. Το concept διατηρεί την αντισυμβατική σιλουέτα του αρχικού μοντέλου, ενώ διαθέτει εκσυγχρονισμένα χαρακτηριστικά.

Η παραδοσιακή μάσκα αντικαταστάθηκε από μια φωτεινή μπάρα, και οι κλασικοί περιστρεφόμενοι προβολείς έγιναν λεπτές λωρίδες LED.

Το DS SM Tribute είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το αρχέτυπο, με πιο μικρή απόσταση από το έδαφος για βελτιωμένη αεροδυναμική, ενώ χαρακτηριστικό είναι το άνοιγμα στα πίσω φτερά που παραπέμπει στα αφαιρούμενα καλύμματα των τροχών της SM της δεκαετία του ’70. Ενδιαφέρον είναι πως οι τότε ζάντες ήταν 15άρες ενώ οι σύγχρονες 22 ιντσών!

Το εσωτερικό είναι σύγχρονο με μια μεγάλη οθόνη, τετράγωνο τιμόνι με δική του οθόνη και ελάχιστα φυσικά χειριστήρια, ενώ στο κλασικό μοντέλο αποτίνουν φόρο τιμής τόσο η διαμόρφωση του ταμπλό όσο και τα καθίσματα.

Το σύστημα κίνησης, παρότι η DS δεν έχει ανακοινώσει λεπτομέρειες, θα είναι ηλεκτρικό, σύμφωνα και με τα πλάνα της Stellantis για το μέλλον, αν και το SM Tribute το πιο πθανό είναι πως θα παραμείνει πρωτότυπο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης