ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το καινούργιο Audi Q5 είναι πλήρως αναβαθμισμένο!

AUDI AG

Η Audi παρουσίασε την τρίτη γενιά του επιτυχημένου μεσαίου SUV της, του Q5, που έχει υποστεί σημαντικές αλλαγές και βασίζεται στο νέο πλαίσιο PPC (Premium Platform Combustion), που χρησιμοποιείται για πρώτη φορά σε SUV.

Η εξωτερική εμφάνιση του νέου Q5 έχει εκσυγχρονιστεί, με τη μάσκα Singleframe και τους προβολείς να έχουν τοποθετηθεί πιο ψηλά σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο, ενώ οι εισαγωγές αέρα ενισχύουν το δυναμικό του στυλ.

Στο πίσω μέρος, η φωτεινή λωρίδα που συνδέει τα 3D φώτα συνδυάζεται με μια μινιμαλιστική αισθητική. Επιπλέον, η Audi εισάγει για πρώτη φορά στην Ευρώπη έναν προτζέκτορα στην πίσω αεροτομή που χρησιμοποιεί το πίσω παρμπρίζ ως επιφάνεια προβολής, αυξάνοντας τη φωτεινή επιφάνεια προειδοποίησης π.χ. για το φρενάρισμα.

Επίσης για πρώτη φορά υπάρχει δυνατότητα επικοινωνίας με τα οχήματα που ακολουθούν, με το νέο Q5 να προειδοποιεί μέσα από τα πίσω φώτα π.χ. για κάποιο φρενάρισμα.

Παράλληλα ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί και στις φωτεινές υπογραφές, τόσο τις εμπρός όσο και τις πίσω.

Στο εσωτερικό του νέου Q5, η Audi έχει δώσει έμφαση στην ποιότητα των υλικών και την πρακτικότητα. Έτσι το πίσω κάθισμα είναι πολλαπλά ρυθμιζόμενο και μετακινούμενο, ενώ ο χώρος αποσκευών φτάνει μέχρι και τα 1.473 λίτρα. Παράλληλα, υπάρχει δυνατότητα ασύρματης φόρτισης smartphone και τέσσερις θύρες USB-C, οι οποίες προαιρετικά μπορούν να προσφέρουν ισχύ φόρτισης έως και 100 W, κατάλληλη ακόμη και για laptops.

Το στοιχείο που ξεχωρίζει οπτικά στο εσωτερικό είναι το «Digital Stage», η ενοποίηση δηλαδή του ψηφιακού πίνακα οργάνων των 11,9 ιντσών και της οθόνης infotainment των 14,5 ιντσών σε μια ενιαία κυρτή επιφάνεια. Προαιρετικά, διατίθεται και μια τρίτη οθόνη για το συνοδηγό με διαγώνιο 10,9 ιντσών.

Το νέο Audi Q5 θα κυκλοφορήσει αρχικά με τρεις κινητήρες, με ήπια υβριδική υποβοήθηση MHEV plus, που εξασφαλίζει και μια περιορισμένης διάρκειας ηλεκτρική κίνηση.

Η γκάμα αποτελείται από τον κινητήρα βενζίνης 2.0 TFSI με 204 ίππους, τον diesel 2.0 TDI με την ίδια ισχύ, καθώς και τον κορυφαίο V6 TFSI των 3.000 κυβικών που αποδίδει 432 ίππους και κινεί το SQ5. Η τετρακίνηση quattro είναι στάνταρ για το 2.0 TDI και το SQ5 , ενώ διατίθεται προαιρετικά στο 2.0 TFSI.

Το νέο Audi Q5 θα κατασκευάζεται όπως και ο προκάτοχός του στο Μεξικό και το λανσάρισμά του αναμένεται το πρώτο εξάμηνο του 2025. Οι τιμές του στη Γερμανία ξεκινούν από τις 52.300 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης