ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το hypercar της Naran είναι πανίσχυρο και πανάκριβο

Τα υπερ-αυτοκίνητα φαίνεται πως έχουν ζήτηση και έτσι η Naran Automotive, παρουσίασε το δικό της -το είχε κρατήσει μυστικό από το 2020 όταν και ιδρύθηκε- που ξεχωρίζει τόσο με τις επιδόσεις όσο και με την τιμή του.

Ο κινητήρας του είναι ένας bi-turbo V8 με 5.000 κυβικά ο οποίος αποδίδει 1.065 ίππους και 1.035 Nm, που καταλήγουν σε όλους τους τροχούς μέσω ενός εξελιγμένου συστήματος τετρακίνησης.

Μάλιστα η Naran θέλει να διεκδικήσει και τον τίτλο του πιο γρήγορου μη ηλεκτρικού τετραθέσιου και με βάση τις επιδόσεις που ανακοινώνει (0-100 χλμ./ώρα σε 2,3 δεύτερα, ενώ φτάνει τα 322 χλμ./ώρα σε μόλις 16,5 δεύτερα) έχει πολλές πιθανότητες να το πετύχει.

Ο σχεδιασμός του είναι εμπνευσμένος από τους αγώνες -στη διαμόρφωσή συνεργάστηκε και ο Jowyn Wong της WYN Design- και έτσι υπάρχουν αεραγωγοί στο καπό, ένα μεγάλο εμπρός splitter, σπορ ποδιές, ζάντες από ανθρακονήματα και μια εντυπωσιακή πίσω πτέρυγα.

Στο εσωτερικό η εικόνα είναι πολυτελής και υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες παραμετροποίησης, με επιλογές που περιλαμβάνουν υλικά υψηλής ποιότητας, όπως δέρμα, αλουμίνιο, μάρμαρο(!) και φύλλα χρυσού.

Επιπλέον διαθέτει ρυθμιζόμενα αμορτισέρ και ανάρτηση με διπλά ψαλίδια, κεραμικά φρένα, καθώς και ένα αεροδυναμικό πακέτο που εξασφαλίζει 1.377 κιλά κάθετης δύναμης.

Το hypercar θα κατασκευαστεί σε μόλις 39 μονάδες και κοστίζει 2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ αν θέλετε να… κλείσετε ένα θα χρειαστεί προκαταβολή 350.000 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης