ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Οι καλές διακοπές θέλουν αυτοκίνητο χωρίς… διακοπές

Όλοι περιμένουμε τις διακοπές ως μια ευκαιρία χαλάρωσης και ξεκούρασης και καλό είναι να μην υπάρξουν προβλήματα και απρόοπτα που θα μας ταλαιπωρήσουν και τελικά θα μας κουράσουν και άλλο.

Ένας από τους παράγοντες που μπορούν ενίοτε να χαλάσουν τις διακοπές μας είναι και το αυτοκίνητό μας, που από μέσο απόδρασης μπορεί να εξελιχθεί σε μέσo ταλαιπωρίας, ειδικά αν δεν το έχουμε φροντίσει πριν από την αναχώρησή μας.

Μες τον όρο φροντίδα εννοούμε απλά έναν προσεκτικό έλεγχο στα υγρά ψύξης, στα λάδια, τα φρένα, τα λάστιχα και το σύστημα κλιματισμού, με την προϋπόθεση βέβαια ότι το συντηρούμε και τακτικά και σωστά.

Αν όμως για διάφορους λόγους το τελευταίο σέρβις απέχει και χρονικά και χιλιομετρικά πολύ τότε και προκειμένου να μην αντιμετωπίσουμε απρόοπτα καλό είναι να το κάνουμε πριν φύγουμε.

Άλλωστε οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο πέρα από τους ανθρώπους φέρνουν στα όριά τους και τις μηχανές και τα αυτοκίνητα δεν αποτελούν την εξαίρεση.

Ούτε τα λάστιχά τους για αυτό αν τα δικά σας δεν είναι σε καλή κατάσταση επιλέξτε να τα αντικαταστήσετε πριν τις διακοπές και όχι αφότου γυρίσετε προκειμένου να πάτε και να επιστρέψετε ασφαλείς. Επίσης μην ξεχάσετε να ρίξετε μια ματιά και στη ρεζέρβα. Αν τη χρειαστείτε -ευχόμαστε να μη συμβεί- θα μας… θυμηθείτε, ενώ αν το αυτοκίνητό σας δεν έχει προμηθευτείτε καλού κακού ένα κιτ επισκευής.

Αν ταξιδέψετε φορτωμένοι θα πρέπει να προσαρμόσετε ανάλογα τις πιέσεις των ελαστικών σας, ενώ μην αμελήσετε και το υγρό των υαλοκαθαριστήρων. Θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο στο χωματόδρομο προς την λιγότερο ή περισσότερο απόμακρη παραλία.

Από εκεί και πέρα και επειδή είναι βέβαιο πως θα χρειαστείτε όλο το πορτμπαγκάζ αφαιρέστε ότι πραγματικά δεν σας χρειάζεται. Όπως είναι π.χ. οι αλυσίδες, ενώ από την άλλη προσθέστε μια ηλιοπροστασία για το παρμπρίζ προκειμένου να γλιτώσετε τα… εγκαύματα όταν πιάσετε το τιμόνι μετά το μπάνιο.

Ταλαιπωρία μπορεί να προκύψει όμως και αν τυχόν δεν έχετε όλα τα έγγραφα του αυτοκινήτου μαζί σας και σας ζητηθούν σε κάποιο έλεγχο. Για αυτό βεβαιωθείτε πως έχετε τα πάντα μαζί σας, ενώ το ίδιο ισχύει και για το φαρμακείο γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι θα προκύψει. Για αυτό βάλτε καλού κακού και ένα στικ για τα τσιμπήματα εντόμων και όχι μόνο.

Τέλος και πάλι επειδή δεν ξέρει κανείς ποτέ τι μπορεί να του συμβεί ας έχετε και μια οδική βοήθεια. Το κόστος είναι πολύ μικρό σε σχέση με αυτά που θα σας προσφέρει σε μια δύσκολη στιγμή.

Καλά ταξίδια και καλές διακοπές!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης