ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το νέο Toyota Land Cruiser συνεχίζει μια πολύ μεγάλη παράδοση

Το νέο Toyota Land Cruiser συνεχίζει μια πολύ μεγάλη παράδοση

Το Toyota Land Cruiser είναι ένα από τα πιο εμβληματικά τετρακίνητα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1951, έχει συμπληρώσει δηλαδή σχεδόν 73 χρόνια «καριέρας» δίνοντας το παρόν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου και έχοντας συμπληρώσει πωλήσεις που ξεπερνούν τις 11,3 εκατομμύρια μονάδες.

Η νέα του γενιά, το μήκος της οποίας φτάνει σχεδόν τα 5,0 μέτρα (4,92 για την ακρίβεια) και ξεχωρίζει με τις έντονες γωνίες και ακμές του αμαξώματός της είναι πλέον διαθέσιμη και στη χώρα μας.

TOYOTA-LAND-CRUISER-(2).jpg

Καταρχήν στην ειδική, συλλεκτική έκδοση First Edition, που έχει ένα ρετρό στυλ με χαρακτηριστικούς στρογγυλούς προβολείς.

Το μεγάλο, εμβληματικό τετρακίνητο της Toyota είναι διαθέσιμο και με 7 θέσεις, ενώ το εσωτερικό του είναι ιδιαίτερα high tech με εντυπωσιακές οθόνες τόσο για τον πίνακα οργάνων όσο και για το σύστημα infotainment.

TOYOTA-LAND-CRUISER-(3).jpg

Φυσικά υπάρχουν όλα τα σύγχρονα στοιχεία άνεσης, ασφάλειας, υποβοήθησης και διασύνδεσης, ενώ εντυπωσιακό στοιχείο είναι το προαιρετικό Multi-Terrain Monitor. Το οποίο μέσω με κάμερας υψηλής ανάλυσης παρέχει εικόνα του περιβάλλοντος χώρου.

Όπως και οι προκάτοχοί του έτσι και το καινούργιο Land Cruiser βασίζεται σε ένα πλαίσιο τύπου σκάλας -50% πιο άκαμπτο σε σχέση με το προηγούμενο- που εξασφαλίζει αντοχή στη σκληρή χρήση.

TOYOTA-LAND-CRUISER-(5).jpg

Από εκεί και πέρα και για την εμπρός ανάρτηση υπάρχει η δυνατότητα απεμπλοκής της εμπρός ανάρτησης για ακόμα μεγαλύτερη ελευθερία κίνησης, ενώ το επίσης προαιρετικό Multi-Terrain Select εξασφαλίζει την αυτόματη προσαρμογή των χαρακτηριστικών του αυτοκινήτου σε διάφορες συνθήκες εδάφους.

TOYOTA-LAND-CRUISER-(6).jpg

Το νέο Land Cruiser κινείται στην Ευρώπη από έναν turbo diesel 2.800 κυβικών και 204 ίππων που συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, ενώ από του χρόνου θα είναι διαθέσιμη και μια ήπια υβριδική έκδοση.

Στη χώρα μας η έκδοση First Edition του νέου Toyota Land Cruiser κοστίζει από 121.260 ευρώ ως πενταθέσια, ενώ η 7θέσια εκδοχή είναι 1.500 ευρώ πιο ακριβή.

TOYOTA-LAND-CRUISER-(7).jpg

ΔΗΜΟΦΙΛΗ