ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Epitome είναι η πιο σπέσιαλ Pagani Huayra

©2024 PAOLO CARLINI

Η Pagani αποκάλυψε την Huayra Epitome, η οποία θα παρουσιαστεί επίσημα στο Goodwood Festival of Speed και θα είναι η πρώτη Huayra με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

Αυτό συμβαίνει γιατί πολύ απλά το ζήτησε ο βαθύπλουτος αγοραστής της και έτσι η συγκεκριμένη Huayra Epitome διαθέτει χειροκίνητο κιβώτιο 7 σχέσεων της Xtrac.

Το κιβώτιο έχει έναν τριπλό δίσκο συμπλέκτη, που εξασφαλίζει αντοχή στη μεταφορά ροπής και προστασία από την υπερθέρμανση και είναι τοποθετημένο σε ένα όμορφο αλουμινένιο πλαίσιο, όπως και στην Utopia.

Ο κινητήρας είναι ο κλασικός για την Pagani V12 των 6.000 κυβικών της Mercedes-AMG, ο οποίος με τη βοήθεια δύο turbo αποδίδει 864 ίππους.

Η τελική της ταχύτητα φτάνει τα 348 χλμ./ώρα, μια εξακάναλη εξάτμιση από τιτάνιο προσφέρει μοναδικό ήχο, ενώ υπάρχει και ένας ειδικής σχεδίασης διαχύτης.

Οι μηχανικοί της Pagani βελτίωσαν ακόμα περισσότερο την ανάρτηση σε σχέση με την στάνταρ έκδοση της Huayra και πρόσθεσαν τη λειτουργία «Super Soft» για ακόμα μεγαλύτερη άνεση. Η λειτουργία αυτή απενεργοποιείται αυτόματα όταν η ταχύτητα ξεπεράσει τα 150 χλμ./ώρα.

Σχεδιαστικά, η Epitome διαθέτει νέους προφυλακτήρες και LED φώτα, καθώς και μεγαλύτερη μάσκα για βελτιωμένη ροή αέρα. Στο πίσω μέρος, υπάρχει μια τεράστια σταθερή αεροτομή, ενώ το αμάξωμα αποτελείται από ανθρακόνημα σε σκούρο μπλε χρώμα. Όσο για τους τροχούς και τις λεπτομέρειες είναι στο χρώμα του χρυσού.

Η Huayra Epitome δημιουργήθηκε από την ειδική ομάδα Grandi Complicazioni της Pagani. Για τον σχεδιασμό της χρειάστηκαν εννέα μήνες και για την κατασκευή της άλλοι δέκα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης