ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η 4η γενιά της Bentley Continental GT συνεχίζει μια μεγάλη παράδοση

Η Bentley παρουσίασε τη νέα Continental GT Speed, το πρώτο της μοντέλο που ενσωματώνει το υβριδικό σύστημα Ultra Performance, με συνδυασμένη απόδοση 782 ίππων.

Παρά τη νέα επιλογή για τον αριθμό και στο σχήμα των προβολέων η νέα Continental GT είναι άμεσα αναγνωρίσιμη ως Bentley, με τη μάσκα της να παραπέμπει στη συλλεκτική Batur.

Το αμάξωμα διατηρεί τις δυναμικές γραμμές και τα έντονα φτερά που είναι χαρακτηριστικά της μάρκας, ενώ στο εσωτερικό η 4η γενιά της Continental GT διατηρεί πολλά στοιχεία από τον προκάτοχό της.

Ταυτόχρονα έχει βελτιωθεί η ηχομόνωση και έχει ενσωματωθεί νέα ηλεκτρική αρχιτεκτονική, ενώ έχουν χρησιμοποιηθεί τα πιο σύγχρονα συστήματα ADAS και ένα προηγμένο σύστημα ψυχαγωγίας με ασύρματη συνδεσιμότητα και δυνατότητα ενημερώσεων ΟΤΑ (Οver the Air).

Η χαρακτηριστική περιστρεφόμενη οθόνη των 12,3 ιντσών έχει φυσικά διατηρηθεί, τα καθίσματα με τις νέες καπιτονές επενδύσεις έχουν συνολικά 20 δυνατές ρυθμίσεις, ενώ τα διαθέσιμα ηχοσυστήματα είναι τρία. Με κορυφαίο ένα της Naim, με 18 ηχεία και ισχύ 2.200 Watt.

Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό των νέων Continental GT και GTC Speed είναι το υβριδικό σύστημα Ultra Performance, το οποίο συνδυάζει έναν bi-turbo V8 κινητήρα 4.000 κ.εκ. με 600 ίππους και έναν ηλεκτροκινητήρα με 190 ίππους. Έτσι η συνδυαστική απόδοση φτάνει συνολικά τους 782 ίππους που καθιστούν τη νέα Continental GT την πιο ισχυρή Bentley που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

Η μπαταρία των 25,9 kWh του συστήματος εξασφαλίζει ηλεκτρική αυτονομία έως και 81 χιλιομέτρων, ενώ η φόρτισή σε wallbox 11 kW διαρκεί 2 ώρες και 45 λεπτά.

Παρά την αύξηση του βάρους κατά 192 κιλά σε σχέση με τον προκάτοχό της, η νέα Continental GT Speed ολοκληρώνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 3,2 δεύτερα, 0,4 δευτερόλεπτα πιο γρήγορα από την προηγούμενη έκδοση με τον W12, και φτάνει μέχρι και τα 335 χλμ./ώρα. Οι αντίστοιχες τιμές για την κάμπριο είναι 3,4 δεύτερα και 285 χλμ./ώρα.

Οι παραδόσεις των νέων Bentley Continental GT Speed και GTC Speed, που θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της μάρκας στο Crewe της Μεγάλης Βρετανίας, θα ξεκινήσουν το τρίτο τρίμηνο του 2024. Όσο για τις τιμές τους θα ανακοινωθούν στο άμεσο μέλλον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης