ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Aston Martin Valiant είναι εντυπωσιακή!

Η Valiant είναι το νέο supercar τηςAston Martin που ναι μεν προορίζεται για χρήση στην πίστα -άλλωστε είναι εμπνευσμένη από τον οδηγό της ομάδας στη F1, τον Fernando Alonso- αλλά μπορεί να κυκλοφορήσει κανονικά σε δημόσιους δρόμους.

Η λογική της είναι ανάλογη με αυτήν της Porsche 911 GT3 RS, ενώ η βάση της είναι η Valour, αν και υπάρχουν σημαντικές βελτιώσεις και αναβαθμίσεις σε όλους τους τομείς.

Έτσι η Valiant κινείται από τον ίδιο V12 με τα δύο turbo, ο οποίος για την περίσταση έχει φτάσει τους 745 ίππους (+30 σε σχέση με τη Valour). Το κιβώτιο με το οποίο συνδυάζεται είναι ένα χειροκίνητο 6 σχέσεων τοποθετημένο πίσω για καλύτερη κατανομή του βάρους, ενώ υπάρχει και μπλοκέ διαφορικό.

Από εκεί και πέρα η Valiant διαθέτει ένα ανασχεδιασμένο εμπρός μέρος με ένα μεγάλο splitter, μια σταθερή πίσω πτέρυγα και έναν τεράστιο διαχύτη, ενώ γενικά το αμάξωμά της από ανθρακονήματα έχει αναδιαμορφωθεί προκειμένου να επιτυγχάνεται η βέλτιστη ροή αέρα.

Μάλιστα ακόμα και οι ζάντες των 21 ιντσών έχουν αεροδυναμικά καλύμματα, ενώ τα φρένα είναι πραγματικά τεράστια μιας και η δίσκοι έχουν διάμετρο 412 χιλιοστών μπροστά και 361 πίσω.

Η μείωση του βάρους κατά 51 κιλά σε σχέση με τη Valour επιτυγχάνεται μέσω του πίσω υποπλαισίου που έχει εκτυπωθεί σε 3D, της αντιστρεπτικής ράβδου από τιτάνιο και μίας ελαφριάς μπαταρίας ιόντων λιθίου.

Επίσης η Valiant διαθέτει επίσης αμορτισέρ ικανά να προσαρμόζονται σε μία από τις τριάντα δύο ρυθμίσεις απόσβεσης μέσα σε έξι χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Το εσωτερικό είναι προσανατολισμένο στην οδήγηση σε πίστα, με κλωβό ασφαλείας, καθίσματα Recaro Podium και ζώνες ασφαλείας τεσσάρων σημείων.

Συνολικά θα κατασκευαστούν μόνο 38 μονάδες της Valiant που όλες έχουν προπωληθεί έναντι 2,3 εκατομμυρίων ευρώ, με την πρώτη να πηγαίνει στον Alonso.

Όσο για την επίσημη πρεμιέρα της μπροστά σε κοινό θα γίνει στο Goodwood Festival of Speed.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης