ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Kimera K39 αναβιώνει τις θρυλικές Lancia

Το Kimera K39 αναβιώνει τις θρυλικές Lancia

Η Kimera Automobili παρουσίασε το K39, το πρώτο της αγωνιστικό αυτοκίνητο, με το οποίο θέλει να συμμετέχει του χρόνου στη διάσημη ανάβαση του Pikes Peak.

Το K39, όπως και τα restomod EVO37 και EVO38 είναι εμπνευσμένο από την εμβληματική Lancia 037, διαθέτει μονοκόκ πλαίσιο από ανθρακονήματα και ένα νέο κιτ αμαξώματος για βελτιωμένη αεροδυναμική και καλύτερες επιδόσεις.

Ο σχεδιασμός της K39 αποτίνει φόρο τιμής και στο αγωνιστικό «Silhouette» της Martini Racing Team, που κυριαρχούσε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σπορ Αυτοκινήτων τις δεκαετίες του ’70 και του ’80.

Kimera-K39-2.jpg

Οι χαρακτηριστικοί στρογγυλοί προβολείς LED από τα προηγούμενα μοντέλα της Kimera έχουν διατηρηθεί και εδώ αλλά για την περίσταση υπάρχουν επιπλέον μία πιο τονισμένη μάσκα με μεγάλο splitter καθώς και αεραγωγοί στο καπό και στα πιο φουσκωμένα φτερά.

Ιδιαίτερο γνώρισμα είναι η διπλή πίσω πτέρυγα και η τριπλή εξάτμιση Capristo τοποθετημένη πάνω από έναν διαχύτη που προέρχεται από τους αγώνες όπως και η εισαγωγή οροφής και οι κεραίες.

Kimera-K39-3.jpg

Η Kimera δεν έχει αποκαλύψει τα τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά το K39 αναμένεται είναι πιο δυνατό από τα EVO37 και EVO38, τα οποία αποδίδουν 608 ίππους και 580 Nm.

Η εταιρεία πάντως διερευνά το ενδεχόμενο να προσφέρει έναν περιορισμένο αριθμό του K39 για το δρόμο για μια επιλεγμένη ομάδα συλλεκτών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ