ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η BMW M5 εξηλεκτρίστηκε

Η BMW M5 εξηλεκτρίστηκε
BMW Group. For Editorial Use only. For any other purposes contact Fabian Kirchbauer mail@fabiankirchbauer.com

Η BMW παρουσίασε την ολοκαίνουργια M5 η οποία είναι για πρώτη φορά και plug-in υβριδική.

Οπτικά η κορυφαία έκδοση της μεγάλης limo της BMW είναι σαφώς πιο δυναμική από τις πιο απλές εκδοχές της χάρη στους πιο επιθετικούς προφυλακτήρες, φτερά και μαρσπιέ, καθώς και τις ζάντες των έως και 21 ιντσών.

Fabian Kirchbauer Photography

Επίσης για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για ποια 5άρα πρόκειται το λογότυπο M5 υπάρχει και στο πλάι, κοντά στο χαρακτηριστικό «σπάσιμο» Hofmeister Knick.

Στο εσωτερικό πέρα από την πολυτελή διάσταση εξασφαλίζεται με αρκετά στοιχεία και η σπορ, ενώ ο πίνακας οργάνων έχει επιπλέον δυνατότητες και επιλογές ειδικά για τη M5.

BMW-M5-(6).jpg

Ταυτόχρονα ο οδηγός έχει στη διάθεσή του πολλές επιλογές ρύθμισης για τον κινητήρα, την ανάρτηση, το σύστημα διεύθυνσης, τα φρένα και την τετρακίνηση M xDrive. Επίσης, όπως συνέβαινε και στην προηγούμενη έκδοση, μπορεί να επιλέξει οι κινητήριοι τροχοί να είναι μόνο οι πίσω, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα του Launch Control, σε συνδυασμό με την τετρακίνηση.

BMW-M5-(7).jpg

Η νέα M5 κινείται από το M Hybrid, το σύστημα πρόωσης που αποτελείται από τον V8 των 4.400 κυβικών της γερμανικής εταιρείας που αποδίδει 585 ίππους και 750 Nm ροπής, έναν ηλεκτροκινητήρα 197 ίππων και 250 Nm -η ροπή του μπορεί στιγμιαία να φτάσει και τα 450 Nm- και μια μπαταρία 18,6 kWh.

BMW-M5-(9).jpg

Η συνδυαστική απόδοση ανέρχεται σε 727 ίππους και 1.000 Nm, με αποτέλεσμα η M5 να μπορεί να φτάσει από στάση τα 100 χλμ./ώρα σε 3,5 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα, αν έχει επιλεγεί το προαιρετικό πακέτο M Driver’s, είναι 305 χλμ./ώρα, ενώ χωρίς αυτό περιορίζεται στα 250 χλμ./ώρα.

Fabian Kirchbauer Photography

Επίσης μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά ηλεκτρικά για έως και 69 χιλιόμετρα και η φόρτιση της μπαταρίας γίνει σε wallbox με 7,4 kW.

Η νέα BMW M5 που θα κάνει την πρώτη της εμφάνιση μπροστά σε κοινό στο Goodwood Festival of Speed, έχει ειδικά εξελιγμένη ανάρτηση από το τμήμα M της BMW, καθώς και τετραδιεύθυνση.

BMW-M5-(3).jpg

Η παραγωγή της θα ξεκινήσει τον Ιούλιο και οι πωλήσεις της τον Νοέμβριο.

Fabian Kirchbauer Photography

ΔΗΜΟΦΙΛΗ